NB I

Sebők: félre a szép emlékekkel!

Mindent megnyert a Videotonnal a Gyirmót veterán kapusa, de most legyőzné őket, mint anno a Győrrel.

Hét éven át, pályafutása legsikeresebb szakaszában védett a Videotonban Sebők Zsolt. A harminchét éves kapus most viszont a fehérváriak ellen készül – utoljára ilyen még a Győri ETO játékosaként történt vele, több mint tizenkét éve. A vasárnapi meccs ezért sem lesz közömbös a számára.
– A Videotonról nagyszerű emlékeim vannak, sok időt töltöttem ott, klubszinten mindent megnyertem velük. Pedig az első pár év nehéz volt, a megszűnés szélén is álltunk. Aztán viszont jött a Magyar Kupa-siker, a bajnoki arany, ezüst-és bronzérmek. Csodálatos emlékek kötnek Fehérvárhoz. De azóta hosszú idő eltelt, a Vidi mostani keretéből már csak egy-két fiatal játékost ismerek, az edzők is mások, ilyen szempontból már más az érzelmi kötődés. Büszke vagyok rá, hogy volt némi részem abban, hogy Magyarország egyik top-klubja lett, de most így alakult, ellenük kell jól védenem – mondta Sebők Zsolt.
A rutinos kapus egy-két éve maga sem hitte volna, hogy játszik még a legmagasabb osztályban Magyarországon, ám egyértelmű, hogy Gyirmóton alapemberként számolnak vele, hiszen a kevesek egyike, akinek komoly élvonalbeli rutinja van a csapatból.

– Cipruson töltöttem négy évet, és már nem fordult meg a fejemben, hogy még az NB I-ben védhetek, de az élet így hozta. A Gyirmót tavalyelőtt hívott, már akkor a feljutás volt a cél. Attól függetlenül, hogy a magyar élvonalban régen védtem, a rutin megvan, mert végigjátszottam az előző éveket. A csapatnak valóban szoknia kell még az első osztály ritmusát. Az első két meccs nem alakult rosszul, a debreceni vereség viszont senkinek se volt kellemes élmény. Sajnos sok a sérültünk, de bízom benne, hogy előbb-utóbb összeállunk – fogalmazott a kapus.
Nem lesz könnyű a folytatás sem, bár a Vidi még az újoncnál is rosszabbul rajtolt, egyetlen pontot szerzett három forduló alatt. Ráadásul Dániából hazatérve, nemzetközi meccsel a hátuk mögött utaznak Gyirmótra. De Sebők szerint ettől még nem az ő csapata lesz a meccs esélyese.
– A Videoton szereplése kicsit megtévesztő, mert a keret alapján egy top-csapat magyar szinten. De szervezett játékkal lehet ellenük esélyünk, hisz a foci nem arról szól, hogy ahol drágább és jobb játékosok vannak, az a csapat automatikusan jobb lesz csapatként is. A Győrrel annak idején többször védtem a Vidi ellen, Győrben mi domináltak többnyire, Fehérváron pedig ők. Bízom benne, hazai pályán kellő elszántsággal játszunk ezúttal is. Természetesen a győzelemmel lennék elégedett, de a játék is fontos, folyamatosan javulnunk kell, ha szeretnénk megragadni az első osztályban – tette hozzá Sebők Zsolt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik