NB I

Repült a pohár, fizet a Videoton és a Honvéd

A csabaiak sörrel dobálóztak; nem úszta meg olcsón az Újpest és a DVTK sem, a Tatabánya nem igazolhat.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) augusztus 2-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

Bartha László (Paksi FC) három soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt.

A FEB a Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél játékosának szidalmazása) és egy teli sörös pohár játéktérre dobásáért 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Videoton FC – Vasas FC mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), továbbá a mérkőzés lefújása után, az öltözőbe vonuláskor négy darab összegyűrt papír pohár játékvezetők közé dobásáért 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az Újpest FC – Paksi FC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezetek szidalmazása) 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az FTC – Diósgyőri VTK mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőri VTK-t szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, az ellenfél egyik vezetőjének és más sportszervezetnek a szidalmazása) 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB tárgyalás megtartása után a Bp. Honvéd – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédra kiszabott 400 ezer forintos pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

NB II

Egy soron következő férfi, felnőtt, nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott: Czár Richárd (MTE 1904), Pintér Norbert (Szolnoki MÁV FC), Szekszárdi Tamás (Kozármisleny), Lászik Milán (SZEOL), Nagy Zsolt (Puskás AFC). Spandler Csaba (Puskás AFC) amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben buktatta ellenfelét, ezért két soron következő férfi, felnőtt, nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Ceglédi VSE – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzéssel kapcsolatban a Ceglédi VSE-t rendezési előírás megsértéséért, és a rend nem megfelelő biztosításáért 50 ezer forint, a Békéscsabát szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása), továbbá szurkolóinak a hazai szektorba történt bemeneteléért, és onnan két doboz sör vendég játékosok közé dobásáért 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

Miklósvári János (BKV Előre) egy soron következő hivatalos, barátságos, felkészülési mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Tatabányát Portilla Rodriguez Cristian labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá, amennyiben a határozat jogerőre emelkedéséig a sportszervezet az eljárásban szereplő összegű tartozását a labdarúgó felé nem fizeti meg, a jelen határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a sportszervezetet az igazolási és az átigazolási jogból 8 hónapra kizárja.

A FEB a Tatabánya FC-t Georgiosz Pelagiasz labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá, amennyiben a határozat jogerőre emelkedéséig a sportszervezet az eljárásban szereplő összegű tartozását a labdarúgó felé nem fizeti meg, a jelen határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a sportszervezetet az igazolási és az átigazolási jogból 8 hónapra kizárja.

Címlapfotó:Vidi.hu

Olvasói sztorik