NB I

Tilos nyilatkozni a szurkolókról a Fradi játékosainak?

„A mi összesen tizenkét, most távol maradó drukkercsoportunk beengedésével állandóan telt ház előtt játszanának kedvenceink.”

Hiába verte 6-2-re a Diósgyőrt az NB I 3. fordulójában az FTC, a Groupama Arénán kívül sokadszorra demonstráló szurkolói csoportok nem enyhültek meg. Két év után sem térnek vissza a nézőtérre.

– Amíg az FTC és a magyar futball vezetése nem válik politikamentessé, erről szó sem lehet – mondta a BorsnakHamberger Ádám, a Green Monsters szurkolói csoport vezetője, aki a Hősök terére szervezett protestálást.

A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül elnevezésű alakulat felhívására a lap szerint 2500-an gyűltek össze. Amiben mindannyian megegyeztek: Kubatov Gábor Fradi-elnöknek és a vezetésnek távoznia kell. Megengedhetetlennek tartják a vénaszkenneres beléptetést, amitől viszont az elnök nem tekint el.

– Pedig kulturált szurkolást szavatolunk, ha törlik ezt a bebocsátási megkötést. A vezetéssel nem foci a Fradi-foci. Pedig jó, ha tudják, a mi összesen tizenkét, most távol maradó drukkercsoportunk beengedésével állandóan telt ház előtt játszanának kedvenceink.

És hogy mi a következő lépésük? Megint protestálnak, ám a lehetséges megoldás időpontjára tippjük sincs. Hamberger szerint egyébként a focistáknak sem tetszik a jelenlegi helyzet, de tilos erről nyilatkozniuk.

Olvasói sztorik