NB I

Két pontrúgásból szerzett góllal verte a Vasas a Vidit

A fehérváriak alakítottak ki több helyzetet, de csak az utolsó másodpercben tudtak túljárni Polekszics eszén.

OTP Bank Liga, 3. forduló

Videoton FC – Vasas FC 1-2 (0-0)
Pancho Aréna. Játékvezető: Kassai.
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Lang, Stopira – Barczi (Suljic, a szünetben, Géresi, 58.), Simon Á. (Pátkai, 77.), Szolnoki, Bódi – Lazovics, Feczesin. Vezetőedző: Henning Berg.
Vasas: Polekszics – Szivacski, Korcsmár, Debreceni (Burmeister, a szünetben), Hangya – Vida, Risztevszki – Remili, Berecz (Kleisz, 83.), Pavlov – Ádám (Murka, 87.). Vezetőedző: Michael Oenning.
Gólszerzők: Vinícius (90+5.), illetve Korcsmár (70.), Pavlov (81.)

A bajnokság előző kiírásának ezüstérmese, az új szezonban eddig még nyeretlen Videoton a százszázalékos Vasast fogadta az NB I harmadik fordulójában – mégpedig a fehérváriak stadionjának átépítése miatt semleges pályán, a felcsúti Pancho Arénában.

Nem estek egymásnak a csapatok a mérkőzés elején, egy nagyon rossz Ádám-lövést leszámítva az első 30 percben tulajdonképpen csak egy helyzetet jegyezhettünk fel, a 8. percben Lazovics közeli fejesét nagy bravúrral hárította Polekszics – de már lesen volt a szerb csatár. A félidő hajrájában némileg veszélyesebbé váltak a csapatok, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek.

A Videoton először Szolnoki révén veszélyeztetett, aki – miután remek labdát kapott Lazovicstól – kicselezte védőjét, de telibe találta Polekszicset. Pár perccel később Feczesin erőszakosságának köszönhetően szerzett labdát a “hazai” csapat, de a csatár nagy helyzetben rosszul találta el a labdát, ami így nem okozott gondot a kapusnak. A Vasas a hosszabbításban került legközelebb a gólhoz, Remili remekül kanyarodó szabadrúgását Kovácsik védte vetődve.

A második játékrészt nagyobb elánnal kezdték a csapatok, Remili már pár másodperc után próbálkozott, de Kovácsik a helyén volt, majd egy-két veszélyesnek tűnő, de nem lövéssel záruló akció után a Videoton is helyzetig jutott: Suljic szögletét teljesen üresen fejelhette kapura Simon, de Polekszics óriási bravúrral belekapott a labdába, a kipattanót pedig Stopira mellé kanalazta.

A 63. percben gyorsan lövést váltottak a csapatok: előbb Bódi, majd a túloldalon Remili lőtt a kapus kezébe. A 70. percben megszerezte a vezetést a kevesebbet támadó Vasas, egy kisszögletet követő beívelést Korcsmár fejelt a kapuba öt méterről (0-1). A gól mintha megfogta volna a Videotont, ráadásul bő tíz perc múlva már két gólosra nőtt a hazaiak hátránya: egy újabb pontrúgást, ezúttal egy szabadrúgást követően a hosszún érkező Pavlov kanalazta a labdát a hálóba – az előkészítő az első gólhoz hasonlóan Ádám volt (0-2). Bár volt még két lehetősége a fehérváriaknak, Bódi, Feczesin, majd újra Bódi próbálkozását is védte Polekszics. A hosszabbítás utolsó pillanatában a Vinícius révén a Videoton is betalált egy szögletet követően, de Kassai rögtön le is fújta a találkozót, így nyert a Vasas, és három fordulót követően a Fradi mellett a fővárosiak az NB I egyetlen hibátlan csapata – míg a Videoton továbbra is nyeretlen, és csak egy ponttal áll.

A mérkőzést a Rangado.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest korábbi válogatott játékosa értékelte:
– Számomra meglepő volt, hogy a tudatosabb és szervezettebb futballt a Vasas játszotta ezen a meccsen, nem csak az eredmény alakult a fővárosiak szájíze szerint, ők is irányították a játékot. A Videoton ugyan így is több helyzetet alakított ki, de hiába, mert a fehérváriak egészen az utolsó pillanatig mindent elpuskáztak. Nem tudom, hogy mi lehet az oka ennek, talán a fáradtság? Egy élvonalbeli játékosnak azért heti két meccset el kell bírnia… Bergnek sok dolga van még a csapattal, a Vasas pedig ezzel a megérdemelten begyűjtött három ponttal továbbra is százszázalékos a bajnokságban.
Olvasói sztorik