NB I

Gyors (ön)gólváltás után igazságos döntetlen Sopronban

A Haladás góljánál Halmosi a vendégszurkolóknak kiabált, de két percre rá kiegyenlített a Honvéd.

OTP Bank Liga, 3. forduló

Swietelsky-Haladás FC – Budapest Honvéd FC 1-1 (0-0)
Sopron, néző Játékvezető: Vad II – Tóth II, Becséri – Szalai
Haladás: Király – Polgár, Jagodics, Wils, Bosnjak – Rácz, Overgoor (Williams, 69.), Iszlai, Halmosi – Ars (Németh M., 46.), Gaál (Kovács L., 78.). Vezetőedző: Mészöly Géza
Honvéd: Horváth A. – Botka (Baráth, 63.), Lovric, Bobál, Hajdú Á. – Holender, Gazdag, Kamber, Hidi (Nagy G., 51.), Koszta – Eppel (Vernes, 80.). Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerzők: Hajdú Á. (öngól, 74.), ill. Bosnjak (öngól, 76.)

A Honvéd az Újpest legyőzése után felettébb döntetlenszagú mérkőzésen szenvedett vereséget a Ferencvárostól. Most a Haladás ellen javíthat Marco Rossi legénysége. A szombathelyiek a Ferencvárostól kaptak ki az első körben, majd hazai pályán döntetlent értek el az újonc Mezőkövesd ellen.

A 8. percben esett az első helyzet: egy szabadrúgást Gaál csúsztatott meg az ötösön, de a labda centikkel mellément. Hét perccel később Iszlai buktatta a kilépő Eppelt a tizenhatos közelében, “jutalma” sárga lap lett. A szabadrúgást Királynak kellett fölé tolnia.

A 29. percig kellett várni az újabb lehetőségre: Overgoor tekert fölé 28 méterről. Nem sokkal később egy szögletet fejelt el a Honvéd, Bosnjak látványosan, kézzel blokkolta, de nem ítélt büntetőt Vad II. A félidő java része céltalannak tűnő ívelgetésből állt, Gaál Bálint 16 méteres, jobb oldali lövését leszámítva több érdemleges dolog a maradék percekben nem történt.

A félidőben a halovány Ars helyére Némeeth Márió állt be a hazaiaknál. A játék ugyanolyan volt, mint az első 45 perc második részében: pontatlan, ívelgetős és helyzetszegény.

Az 51. percben Hidi helyére jött Nagy Gergő, a 63. percben Botka hagyta el a játékteret, Baráth Botond váltotta. A 69. minutumban kényszerű csere jött: Overgoor sérült meg, Williams kaphatott így mintegy 20 percet. A másik oldalt Kovács Lóránt a szintén problémákkal küszködő Gaál helyére jött. Két perccel később egy szögletet követően Halmosi ívelte vissza Németh Máriónak, aki helyzetben vehette le, de öt társához hasonlóan lesen maradt a kifutó védők mögött.

A 74. percben megszerezte a vezetést a Haladás: Williams ugratta ki a szélen Halmosit, aki befelé húzott és a tizenhatos oldalvonaláról élesen középre passzolta. Rácz érkezett, de a labda Hajdú Ádám lábáról jutott a kapuba (1-0). A gólöröm közben Halmosi hangosan kiabált a Honvéd-tábor felé.

Két perc sem telt el és egyenlítettek a kispestiek. Szép passzolgatás után Koszta adott Baráthhoz helyzetben. A 24 éves játékos az azonnali lövés helyett 8 méteren még átvette a lassan guruló labdát. Ez is rosszul sikerült azonban neki, így teljesen kiszorult, majd kétségbeesésében megpróbált középre adni. A játékszer úgy találta el a reagálni már képtelen Bosnjak fejét, hogy az védhetetlenül vágódott a hálóba (1-1).

A 80. percben egy újabb Haladás-szöglet után ismét levágódott egy védőről a labda, ám Horváth András megakadályozta a harmadik öngólt. Ezután Vernes érkezett Eppel helyére.

A hajrában Koszta cselezgetett a tizenhatos sarkán, megbolondított négy-öt védőt, de a lövése már gyengére sikeredett, így Király megfogta. Az utolsó percben Nagy G. sárgult be Iszlai felrúgásáért.

Az első meccslabda Williamsnek jutott. A játékvezetőnek magyarázó Kamber beragadt, így ziccerben vehette volna át az indítást, de valamilyen megfontolásból azonnal lőtt. Nem találta el jól, Horváth némileg feleslegesen a jócskán mellé tartó labdát szögletre ütötte.

Nem volt azonban vége: Rácz Barnabás gyönyörűen ugratta ki Kovács Lórántot, aki pocsékul vette át a ziccert, így estében kellett lőnie, a labda centikkel mellé ment.

Így ért véget a színvonalában felettébb gyenge találkozó. Az egy ponttal egyik csapat sem vesztett sokat, de nem is nyert.

A Rangadó.hu szakértője, Nagy Mihály, a Videoton FC második bajnokcsapatának másodedzője, a Haladás korábbi játékosa:

– Alacsony iramú, technikailag gyenge színvonalú mérkőzés volt, ahol a Honvéd semmit nem szeretett volna. Egyetlen egyszer találták el a kaput, pontrúgásból, azt Király Gábor védte. A kispestiek szűken védekeztek a középpályán, egyik fél sem tudott a másik fölé keveredni. Az idegesen futballozó Haladás próbálkozott és kezdeményezett többet, a meccs legjobbja, Halmosi vezetésével a bal oldaluk volt többet játékban. A cseréket követően a szombathelyiek aktívabbak lettek. 1-1 után mérkőzéslabdához is jutottak, de hibáztak, pedig összességében az akarás miatt talán megérdemelték volna a győzelmet. A nyugodtabbnak tűnő Honvéd a két gólt követően ugyanúgy rendezkedett be, mint korábban: pontrúgásokra apelláltak, kontrákat nem vezettek, zártan védekeztek. A múlt heti, Ferencváros elleni játékuk után jóval erősebb mérkőzésre számítottam.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik