NB I

Nyolcgólos meccsen végezte ki a Fradi a Diósgyőrt

Bombagólok mérkőzése: a zöld-fehérek hat találatára kétszer válaszolt a vendég együttes.

OTP Bank Liga, 3. forduló

Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK 6-2 (1-0)
Groupama Aréna, 6736 néző. Játékvezető: Bognár.
FTC: Dibusz – Dilaver, Leandro (Pintér, 79.), Nalepa, Ramirez – Lovrencsics, Nagy (Sesták, 82.), Gera, Trinks (Gyömbér, 79.), Djuricin – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.
DVTK: Antal – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – Dausvili (Villar, 79.) – Bacsa, Oláh B. (Griffiths, 39.), Elek, Németh M. (Diego Vela, 65.) – Bognár I. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Gólszerzők: Trinks (33.), Leandro (51.), Djuricin (63., 86.), Dilaver (64.), Gera (84.) illetve Diego Vela (68.), Tamás (90.)

Két százszázalékos csapat találkozott egymással az NB I szombati játéknapjának esti mérkőzésén: a Ferencváros a Diósgyőrt fogadta. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, Djuricin már a negyedik percben veszélyeztetett, de blokkolták a lövését, később pedig Trinks lőtt egy kicsivel mellé.

A 12. percben ismét Djuricin került helyzetbe, de Antal leért a lapos lövésére, majd Gera két távoli bombája veszélyt – a második sikerült jobban, az csak centikkel kerülte el a kaput. Nagyon érett a Fradi-gól, a 22. percben Djuricin lövését csak üggyel-bajjal tudta kiütni Antal, Böde elől azonban felszabadított Lipták. Az első félóra végén helyzetbe került a Diósgyőr is, de Bognár nem találta el a kaput, az ellentámadásból pedig Trinks megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek: Djuricin remek passzát a tizenhatos vonalán vette át a német, majd gyönyörűen tekert a kapuba (1-0). Az első félidő hosszabbításában önmaga és csapata második gólját is megszerezhette volna Trinks, de hiába volt már vert helyzetben Antal, estében az oldalhálóba lőtt.

Ami nem jött össze az első játékrész végén, az összejött a második elején: Leandro gyönyörűen csavart be egy Böde felrúgásáért megítélt szabadrúgást (2-0). 12 perccel később végleg eldőlt a talán már addig sem kérdéses találkozó sorsa, egy rosszul kifejelt labdát Djuricin lőtt a hálóba (3-0). A 66. percben Nagy lövésénél bravúrral védett Antal, de hiába, mert egy perccel később Dilaver egy újabb rosszul kifejelt labda után 30 méterről bődületes gólt ragasztott a DVTK kapujába (4-0).

Négygólos hátrányban hirtelen elkezdtek focizni a vendégek, Bognár kétszer is közel járt a gólhoz: előbb centikkel lőtt mellé, második próbálkozásánál pedig Dibusznak kellett nagy védést bemutatnia. Lipták is elvétette a célt, a csereként beállt Diego Velának viszont összejött a gól, távolról ő is óriási gólt akasztott (4-1). A hajrá ismét a Fradiról szólt, Lovrencsics bődületes kapufája után Gera egy megpattanó lövéssel a mérkőzés hatodik gólját is megszerezte (5-1). Nem úszta azonban meg ennyivel a Diósgyőr: a teljesen magába zuhant vendég-védelem Djuricin újabb góljához is csak asszisztált – a támadó teljesen üresen fejelhetett az ötösről, és nem is hibázott (6-1). A rendes játékidő utolsó percében még kozmetikázott az eredményen a DVTK, Bognár szabadrúgása után Tamás is betalált (6-2).

A fővárosi zöld-fehérek korábban csak két alkalommal tudtak hat gólt lőni a Diósgyőrnek: 1940-ben bajnoki mérkőzésen, amikor 6-3-ra nyertek idegenben, illetve két esztendővel később, amikor 6-2-re győztek a Hungária körúton rendezett Magyar Kupa-döntőben.


A mérkőzést a Rangado.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest korábbi válogatott labdarúgója értékelte:

– Nagyon jó mérkőzést láttunk gyönyörű gólokkal, nagyrészt a Fradinak köszönhetően. A véleményem szerint eddig túlteljesítő Diósgyőr nem tudta megvalósítani a választott taktikáját, Bognár nagyon egyedül volt elől, ezért is cserélt Horváth már az első félidőben – más kérdés, hogy egy újabb csatár behozatalával sem javult sokat a helyzet. A Ferencváros játékosai erőtől duzzadva, nagyon magabiztosan futballoztak, tényleg szemet gyönyörködtető gólokat szereztek, ami a második félidőre összetörte a vendégeket. Dilaver már most a szezon találatát szerezte, ilyen óriási gólból általában csak egy van egy pályafutás alatt – ami pedig nem bombagól volt, ott a DVTK-védelem hibázott óriásit. Hozzá kell tenni, hogy a Fradi a gólokon kívül is számtalan helyzetet alakított ki, lőhettek volna még többet is a hazaiak – elég csak Lovrencsics kapufájára vagy Nagy próbálkozására gondolni. Összesítve: a DVTK ma nem tudott felnőni a feladathoz, kétség sem férhet hozzá, hogy a Fradi megérdemelten nyerte a találkozót.
Olvasói sztorik