NB I

Vasas: négy akadémista kapott profi szerződést – az NB II-be kerülnek

Horváth Patrik és Tóth Olivér Budaörsön, Szilágyi Zoltán és Kovács Dávid Siófokon folytatja.

Szerdán a Vasas Kubala Akadémia négy U19-es játékosával kötött hároméves profi szerződést Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója – írja a klub honlapja.

Horváth Patrik és Tóth Olivér az 1997-es korosztályt képviselik, utóbbi az előző szezonban a felnőtt csapattal is edzhetett. Szilágyi Zoltán és Kovács Dávid az 1998-as korosztály kiváló tagjai. A további fejlődésük érdekében mind a négy játékost az NB II-be adják kölcsön: Horváth Patrikot és Tóth Olivért a Budaörs, Kovács Dávidot és Szilágyi Zoltánt a Siófok csapatának.

Vancsa Miklós ügyvezető igazgató a szerződtetések kapcsán a következőt nyilatkozta:

– Tehetséges játékosokról van szó, köztük korosztályos válogatottak is vannak. Mind a négyen a Vasas Kubala Akadémia növendékei, és látták az utat, amit korábbi akadémisták befutottak, mint Ádám Martin, Berecz Zsombor vagy Vida Máté, akik egyre markánsabb szerepet játszanak a felnőtt csapatban. Köszönjük az akadémia vezetőinek, hogy az újonnan bevezetett működési költségtérítés kilencven százalékáról lemondtak, így a fiúk hozzánk tudtak szerződni. Várjuk a további jól képzett játékosokat az akadémiáról, hiszen közös a cél, egy minden szinten (utánpótlásban és felnőttben is) jó Vasas kialakítása.