NB I

Horváth Ferenc nem csak a meccsre, az életre is felkészíti a játékosait

A DVTK mestere nem kicsit babonás.

Két meccs, két győzelem a Diósgyőri VTK idei mérlege Horváth Ferenccel a kispadon. A jó rajtot követően érthetően kiváló a hangulat a csapatnál, a klubhonlap pedig a részletekről faggatta a szakvezetőt.

– Nem biztos, hogy jobbakat mondok az öltözőben, mint más edző, viszont ami elhangzik, az az én számból száz százalékig hiteles, ezért a játékosok jobban el is fogadják. Nem csak a mérkőzésekre, hanem a visszavonulás utáni életre is szeretném felkészíteni a labdarúgókat. Anyagilag és lelkileg hatalmas változást hoz, amikor véget ér egy karrier. Amikor én abbahagytam, dolgoztam az utánpótlásban, de egy évig nézni sem tudtam a felnőtt futballt. Anyagi szempontból sokan hiszik azt, hogy a most megkeresett pénz örökké tart, de elég, ha megvezetik egy befektetéssel, vagy jön egy válás, és a pénznek lőttek. Erre fel kell készülni, és azért tudok segíteni, mert már túl vagyok mindkettőn, és még mindig nem vagyok megélhetési edző. Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy nem kérek fizetést a munkámért, de nem azért vállaltam el a diósgyőri feladatot sem, mert ételre kell a pénz – mondta Horváth Ferenc.

A szakvezető egy piros nyakkendőt viselt legutóbb. Jelezte, ezzel is azt szeretné megmutatni, hogy „szeretne, és tud is azonosulni a klubbal”. Aztán a babonákra is kitért:

– Babonás vagyok, nem csak a nyakkendő, hanem a zoknitól és az alsónadrágtól kezdve az egész öltözékem ugyanaz volt az Újpest ellen is, mint másfél hete, de így lesz az FTC ellen is. Senki ne higgye, hogy nincs több ruhám, de bízom benne, hogy minél később kell a kispad előtt megmutatnom a közönségnek. Azonban nemcsak ebben, hanem sok másban is ragaszkodom a babonáimhoz. Egy példa, ami nem csak a saját, hanem a körülöttem lévők életét is megkeseríti: már játékoskoromban sem tolattam a kocsimmal meccsnapon, de most sem engedem a csapatbusz sofőrjének.

A teljes interjú itt olvasható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!