NB I

Szektorbezárás és félmilliós MLSZ-bírság a Diósgyőrnek

„Döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás” – négyszázezret fizet az Újpest és a Honvéd is huhogó szurkolóik miatt.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) július 26-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Tóth Bence (Mezőkövesd) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Diósgyőri VTK – Újpest FC mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és a játékvezetők szidalmazása) 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá a sportszervezet soron következő hazai NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésén a Diósgyőri Stadion X, Y és Z szektorainak lezárását rendeli el.

A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy – szerencsére – eddig példátlannak volt tekinthető a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg.

A FEB az Újpestet szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”) 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Bp. Honvéd – Ferencvárosi TC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot rendezési előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik vezetőjének, valamint a játékvezetőnek a szidalmazása), tovább szurkolóinak rasszista megnyilvánulásáért („huhogás”) 400 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Pölöskei Péter (Nyíregyháza), mert amikor a labda nem volt játékban hátba rúgta ellenfelét három soron következő barátságos, felkészülésre mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Horváth Norman (Tállya), mert leköpte ellenfelét három, Müller Zsolt (Nyírbátor), mert amikor a labda nem volt játékban megkísérelte megütni ellenfelét három soron következő barátságos, felkészülésre mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Tatabányát Csemer Gyula labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt 50 ezer forint forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá, amennyiben a határozat jogerőre emelkedéséig a sportszervezet az eljárásban szereplő összegű tartozását a labdarúgó felé nem fizeti meg, a jelen határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a sportszervezetet az igazolási és az átigazolási jogból 8 hónapra kizárja.

A FEB a Tatabányát Portilla Rodriguez, Cristian labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá, amennyiben a határozat jogerőre emelkedéséig a sportszervezet az eljárásban szereplő összegű tartozását a labdarúgó felé nem fizeti meg, a jelen határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a sportszervezetet az igazolási és az átigazolási jogból 8 hónapra kizárja.

A FEB a Szigetszentmiklóst Vólent Roland labdarúgóval szembeni szerződésben vállalt pénzügyi kötelezettség késedelmes teljesítéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

A FEB a Szigetszentmiklóst Szepessy Róbert labdarúgóval szembeni szerződésben vállalt pénzügyi kötelezettség késedelmes teljesítéséért 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.