NB I

Megoperáltak, így hosszú hetekre kidőlt a Gyirmót középpályása

Vass Patrik az MTK elleni mérkőzésen sérült meg, kórházba kellett szállítani. A röntgen után kiderült, kulcscsonttörést szenvedett. Túl van a műtéten, már csak előre tekint.

Vass Patrik kezdőként lépett pályára az MTK elleni vasárnapi bajnokin, a Gyirmót FC játékosát azonban nagyon hamar, már a 16. percben le kellett cserélni. A 23 éves játékos helyére Völgyi Dániel érkezett. A középpályás a Rangadónak idézte fel a sajnálatos sérülés részleteit.

– A középpályán történt egy labdaszerzés, majd felgyorsítottam és Bese Barnabással találkoztam, aki kicsit megtámasztott, elvesztettem egyensúlyomat, így elestem – ez egy teljesen vétlen szituáció volt. Sajnos olyan szerencsétlenül értem talajt, hogy a vállamra estem. Az első pillanatban még nem éreztem komolyabb fájdalmat, de amikor fel akartam állni, a kezemre támaszkodva éreztem, hogy nagy a baj. Onnantól kezdve felgyorsultak az események. A győri kórházba szállítottak, ahol különböző vizsgálatok vártak rám, majd megröntgeneztek, és megállapították az orvosok, hogy kulcscsonttörést szenvedtem. Még vasárnap este, 22 óra magasságban betoltak a műtőbe, megoperáltak, azóta pedig a kórházban lábadozok.

A fiatal játékos elárulta, szerencsére hétfőre már lényegesebben jobban érezte magát, de felépülése hosszú időt vesz igénybe.

– Most már jobban érzem magam, érzem, hogy helyére került minden a vállamban, tegnap előtt még szörnyű fájdalmaim voltak. A fájdalomcsillapítók hatása kezd kimenni a szervezetemből, de már enyhébbek a panaszaim. A felépülésem hosszabb időt vesz igénybe, az orvosok szerint 6-8 hét minimum a felépülés, de ezt követően már remélem, újra pályára léphetek. Három hétig rögzítőkötés lesz a kezemen, utána kezdhetem meg a gyógytornát és a rehabilitációt.

Vass Patrik úgy érzi, remek formába került a szezonnyitóra, így a sérülés a lehető legrosszabbkor jött. A játékos kiemelte, családja tartja benne a lelket, de csapattársai is támogatják, akik várják vissza a pályára.

– Profi labdarúgóként tudom, hogy ezt a helyzetet is kezelni kell. Az elmúlt szezont a Gyirmóttal az NB II-ben töltöttem, örültem, hogy aktív részese voltam a feljutást kiharcoló csapatnak. A bajnoki cím után nagyon vártam, hogy újra a legmagasabb osztályban léphessek pályára. Az első forduló úgy érzem, csapatszinten jól sikerült, de egyénileg is nagyon elégedett voltam a Mezőkövesd elleni bajnokival, hiszen gólt szereztem nyitásként. Jó állapotban éreztem magam – fizikálisan és mentálisan egyaránt. A sérülés természetesen sohasem jön jókor, de azt mondhatom, nekem ez most kifejezetten rosszkor jött. A történteket azonban nem lehet visszafordítani, próbálok most már csak előre tekinteni, és remélem, minél hamarabb újra a csapat hasznára lehetek. A családomra és barátnőmre maximálisan támaszkodhatom ebben a nehéz időszakban, de elárulhatom azt is, hogy a csapattársaim is mellettem állnak. Majdnem mindegyikük volt már bent nálam a kórházban, ez óriási erőt ad nekem, mivel tudom, hogy várnak vissza.

A korábban az Újpestnél és az MTK-nál is megfordult fiatal hisz abban, hogy gyirmóti újoncként bebizonyítják, helyük van a legjobbak között.

– A nyári szezonban edzőváltás történt a Gyirmótnál, Urbányi István személyében egy ambiciózus edző vette át az irányítást. A mester külföldről tért haza, teljesen új impulzust hozott a csapathoz: új játékstílust és filozófiát ismertetett meg velünk, az újításokra pedig mi, játékosok nyitottak voltunk. Azt gondolom, az első két fordulóban nem vallottunk szégyent, hiszen méltó ellenfelei voltunk a Mezőkövesdnek, majd az MTK-nak is. Senki nem írhat le minket, szeretnénk bizonyítani, hogy az első osztályban van a helyünk – szerintem erre a keret alkalmas is, de a pályán kell bizonyítanunk. Tudjuk, hogy több helyen leírtak minket, többek szerint nem képviselünk minőséget, de a pályán csattanós választ adhatunk mindenkinek, hogy érettek vagyunk az NB I-re.

Olvasói sztorik