NB I

Dortmundot és Wolfsburgot is megjárt csatárt igazolt a Vasas

Mahir Saglik gólkirály volt a Bundesliga 2-ben.

A 33 esztendős német születésű, török származású Mahir Saglik egy plusz egyéves szerződést kötött kedden a Vasas FC-vel – tájékoztatta a klub honlapjátVancsa Miklós ügyvezető igazgató.

A 178 centiméter magas támadó 1983. január 18-án született a németországi Paderbornban. Pályáját szülővárosában kezdte 2001-ben, ahol három év alatt 51 mérkőzésen 21 gólt szerzett. Ezek után megfordult a Borussia Dortmund II. csapatában (30 meccs 12 találat), az osztrák Admira Wackerben. 2006–2007-ben 1. FC Saarbrückenben 28 meccsen 15-ször talált az ellenfelek hálójába. Majd a Wuppertaler, a Wolfsburg, a Karlsruhe (kölcsönben) csapatai következtek. 2009-ben szintén kölcsönben visszatért szülővárosa csapatába, ahol 27/15-ös mutatóval zárt. 2010-ben a Bochum és a St. Pauli után 2013-ban ismét hazatért a Padebornba, ahol 2016 nyarán lejárt szerződését nem hosszabbította meg. 2014-ben a német másodosztály gólkirálya volt.

– Szerettem volna kipróbálni magamat német nyelvterületen kívül, kíváncsi vagyok, hogy milyen. Sok sikeres év van mögöttem, de még érzek magamban késztetést arra, hogy magas szinten futballozzak. Másrészt érzékelhető volt a klub részéről az eltökéltség, hogy le akarnak igazolni. Nagyon örülök annak, hogy kipróbálhatom magam itt és részese szeretnék lenni egy sikeres évnek a Vasasnál, amelyikkel a maximumot akarom elérni. A teljesítményemmel arra törekszem, hogy a szurkolók boldogan távozzanak a meccsek után a stadionból – mondta a játékos.

– Mahir Saglikkal egyéves szerződést kötöttünk, azzal a kitétellel, hogy ha megfelelően teljesít ezen időszak alatt, akkor az automatikusan egy évvel meghosszabbodik. Valószínűleg Mahir e hét végén még nem játszhat, nagyobb az esély arra, hogy a jövő hétvégi bajnokin már Michael Oenning vezetőedző rendelkezésére állhat. Természetesen mindent megteszünk, hogy minden engedélye minél előbb meglegyen, ám ezek nemcsak rajtunk múlnak – idézi Vancsa Miklóst a klubhonlap.

Olvasói sztorik