NB I

Cél az EL-főtábla, de a bajnokságban sem ártana már mutatni valamit

A Videoton csatára, Géresi Krisztián most tapasztalja először a kettős terhelést, de nem aggódik. A Midtjylland ellen viszont nehéz lesz.

– Nem tudom pontosan megmondani, miért megy kevésbé a játék a bajnokikon, mint a kupaselejtezőben. Az biztos, nekem még nem volt ilyen terhelésem az eddigi pályám során, szoknom kell még ezt a helyzetet. Nem ment úgy a játék Pakson, ahogy szerettem volna. De nincs semmi gond, muszáj hozzászoknunk a kettős terheléshez, mert a cél a csoportkörbe jutás az Európa Ligában, nem is lehet más – nyilatkozta a Rangadónak az egyetlen talpon maradt magyar kupacsapat, a bajnokságot viszont két meccsen mindössze egy szerzett ponttal kezdő Videoton csatára, Géresi Krisztián. Akinek szintén az EL-ben megy jobban, két gólt is lőtt már a selejtezőkön.
– A meccseken nem vagyok fáradt, visz az adrenalin, inkább utána érzem a fáradtságot, megújulni nehéz. De mindent megteszek, hogy csütörtökre száz százalékos állapotban legyek. Szeretnénk ugyanúgy játszani, mint az eddigi selejtezőkön, azokon, úgy gondolom, nem okoztunk csalódást. Ugyanúgy igyekszünk hozzáállni minden meccshez, nincs különbség számunkra a bajnoki és a kupameccs között – fogalmazott a 22 éves csatár.

Kép forrása: vidi.hu
Géresi Krisztián számára sok minden új ebben a szezonban: először lett stabil alapember a Vidiben és először játszik középcsatárt, mint elmondta, élvezi az újdonságot.
– Korábban szélső voltam, az a poszt másfajta játékstílust követelt meg. A mostani szerepemet jobban élvezem, még ha nagyobb is a terhelés, hiszen a jelenlegi posztom rengeteg beindulással, letámadással jár, ez egyértelműen Henning Berg elképzelései miatt van így. A kupameccseken jól működik a dolog, és ahogy egyre többet edzünk, szépen javul a játékunk. Ahhoz képest, hogy eleinte mennyire távol állt tőlünk ez a rendszer, egyre jobban elsajátítjuk. Két belső középpályással játszunk, előtte ugye sokáig három volt, támadásban is más a szisztéma, fokozatosan tanuljuk ezt a játékot, szerintem mindenki élvezi.
– Már a legelső nyári edzésen ezen a poszton számolt velem Berg, gondolom, a rólam készült felvételek alapján döntött úgy, hogy centert játsszak. A csapattársak nagyon sokat segítenek a mozgásban, a támadásokban, így folyamatosan tudok fejlődni – tette hozzá Géresi.

Az EL főtáblája még arrébb van a magyar ezüstérmes számára, csütörtökön újabb párharc kezdődik a selejtezőben: a tavaly BL-szereplő dán Midtjylland kiütése már jóval komolyabb fegyvertény lenne az első két selejtezőkör túlélésénél.
– A Midtjylland ellen sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint eddig. Jó lenne kapott gól nélkül lehozni az első mérkőzést. Nagyon masszívan kell védekeznünk, de szerintem ezzel eddig sem volt gond. Igaz, hogy voltak kihagyásaink a visszavágókon, jó lenne egyszer végre nem az elején gólt kapni, de a Csukaricski ellen összességében nagyon kompakt volt a védekezésünk – fogalmazott Géresi, aki saját karrierjét is építgetné egy jó nemzetközi szerepléssel.
– Meg szeretném mutatni magam európai szinten is, ehhez be kellene jutnunk az EL-csoportkörbe, a bajnokságban pedig minél több gólt és gólpasszt szeretnék jegyezni, hogy ott is odaérjünk a mezőny legelejére – mondta a Videoton támadója.

Olvasói sztorik