NB I

Vaskó már a melegítésnél tudta, gólt fog fejelni

A Vasas rutinos hátvédje kilenc év után duplázott bajnoki meccsen, az angyalföldiek remekül rajtoltak.

– Ilyen öreg lennék? – kérdezett vissza viccesen Vaskó Tamás, amikor elmondtuk neki, hogy utolsó duplája az NB I-ben kilenc éve történt, az Újpest-Paks mérkőzésen. Most pedig, immáron a Vasas játékosaként fejelt be két szögletet három perc leforgása alatt a DVSC elleni meccsen, megnyerve csapatának a találkozót. A bravúr értékét növeli, hogy Vaskó csereként lépett pályára – akkor még elég furcsának tűnt, hogy Michael Oenning a kezdő középhátvédjét, Korcsmár Zsoltot egy másik belső védőre cseréli. Utóbb kiderült, tudatos és nyerő húzás volt.
– Az edzőnk annyit mondott, hogy a szögleteknél és a szabadrúgásoknál számítanak rám. Az első félidőben is voltak pontrúgásaink, akkor még nem jöttek be, a hajrában aztán hál’istennek sikerült odaérnem – mondta a Rangadónak Vaskó Tamás. A két fejes közül az elsőre picit büszkébb a hátvéd.

– Több felállás is van, vagy Ádám Martin vagy Remili Mohamed végzi el a szögletet, most utóbbi rúgta és a gólok „fele” az ő érdeme. Az első volt a nehezebb, mert ott volt rajtam az emberfogó és úgy tűnt egy pillanatra, hogy ki tudja fejelni, szerencsére magasabbra tudtam ugrani. A másodiknál már más fogott, ő viszont lemaradt, de így sem volt egyszerű, szerencsére sikerült jól sarokra fejelnem.

Vaskó szerint nem érdekes, hibáztak-e a védők és nem azzal foglalkozott a második gól előtt, hogy mennyire figyelnek rá jobban (mint kiderült, semennyire).
– A fejemben csak az járt, hogy gólt akarok szerezni, de én eleve minden szögléthez így megyek fel. A bemelegítésnél meg is jegyeztem Novák Csanádnak, hogy úgy érzem, ha bemegyek, gólt fejelek. A cserénél én is meglepődtem kicsit, hogy Korcsmár Zsolt helyére kell bemennem, de jól sült el, most pedig rózsaszínben látok mindent – teszi hozzá a Vasas-nevelés Vaskó, aki anyaklubja játékosaként idén léphetett először pályára NB I-es meccsen. És tudja, a jó bajnoki rajt még fontosabb, mint az ő személye, a Vasas kettőből kettőt nyert (mégpedig két nemzetközi kupainduló ellen), így nyugodtan várhatja a folytatást.
– Nagyon fontos volt számomra, hogy a nevelő egyesületemnek ilyen örömet szereztem, a továbbiakban is ezen leszek. A Vasas tavaly megérezte, mekkora hátrány a másodosztályból indulva nekimenni az elsőnek. A bentmaradás megerősítette a csapatot és a játékosokat, magabiztosabbak lettünk, ez látszik a játékon. Nem ijedünk meg senkitől, nem akarunk beállni védekezni egyik meccsen sem, tudtunk dominálni a Debrecen ellen is. Megtisztelő, hogy egy ilyen ellenfél kontrajátékra áll be ellenünk. A Vasast mostantól nem lehet félvállról venni, mert aki így tesz, pórul jár. Remélem, lesz még csapat, amelyiknek kellemetlen perceket tudok okozni, nem csak a góljaimmal, de a játékommal is – fogalmazott a második forduló legeredményesebb játékosa.