NB I

Kondás: mindenkinek megvan a felelőssége, nekem is

Tisza Tibor szerint idén nyáron gyengült a Debrecen.

Mély hullámvölgyben van a Debrecen, amely az Európa Ligából kettős vereséggel búcsúzott a gyengébbnek tartott fehérorosz ellenfelével szemben, a bajnokságban a Pakssal döntetlent játszott, a Vasastól pedig kikapott.

Kondás Elemér vezetőedzőt és több játékost hétfőn a Debrecen Televíziókérdezte a kialakult helyzetről.

A szakvezető azt mondta, most van egy hetük – mivel vasárnap 18 órától fogadják a Gyirmótot –, hogy ezt az állapotot megváltoztassák, ehhez szükség lenne a sérültek felépülésére.

Amikor szóba került, hogy a városban egyre többen az ő felelősségét hangsúlyozzák, azt felelte: mindenkinek megvan a felelőssége a helyzetért, így természetesen neki is. Ugyanakkor elmondta azt is, „nem olyan egyszerű, hogy megállapítsuk, ez a hibás vagy az a hibás, én úgy gondolom, együtt nyerünk, együtt veszítünk”.

Idén nyáron gyengült a DVSC

Tisza Tibor úgy nyilatkozott, nehéz periódusban vannak, fel kell rázni a brigádot. Mint kifejtette: ő személy szerint bízik abban, hogy erre Kondás Elemér képes.

„Vannak nehezebb időszakok egy edző vagy egy csapat pályafutásában, ez most ilyen. Az majd a vezetőségnek vagy Elemérnek lesz a döntése, hogyan tovább, de én úgy gondolom, a csapat mellette volt eddig is. Semmi jele nincs annak, hogy mi ne hajtanánk a pályán” – mondta a csatár, aki szerint a szerencse mostanság elpártolt a Loki mellől.

„Jó csapatunk van, de tényleg gyengültünk. Bódi Ádám elment, s olyan minőségi játékos, aki egyik pillanatról a másikra tud segíteni a Lokinak, nem érkezett” – tette hozzá.

Sokszor tesznek vak lóra az igazolásoknál

„Igazolunk három-négy olyan játékost, akiről azt sem tudjuk, hogy ki ő és mire képes. Ezen a szinten már olyan játékosokra lenne szükség, akiket egyből be lehet dobni a mély vízbe, s teljesíteni tudnak. Meg hát vannak itt olyan külföldiek is, akiket leigazoltunk, s nekik legalább kétszer annyit kellene teljesíteniük, mint egy magyar játékosnak, hogy bekerüljenek a csapatba. Én voltam magyarként külföldön, rengeteget kellett dolgoznom, hogy bekerüljek a csapatba. Nekünk meg vannak olyan külföldi játékosaink, akik semmivel sem jobbak, mint a magyarok, mégis megkapják a lehetőséget, és nem teljesítenek. Nekem ez eléggé fájó dolog. Úgy érzem, bízni kell a magyar játékosokban, ha meg nem bízunk bennük, akkor olyan külföldit kell hozni, aki meccseket tud eldönteni” – mondta Tisza Tibor.

Róka Géza, a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetője egyelőre nem fejtette ki, a vezetőség hogyan értékeli a helyzetet.

Olvasói sztorik