NB I

DVSC: helyi megoldás várható az edzőkérdésben

Minden bizonnyal debreceni vagy környékbeli tréner veszi át Kondás Elemér helyét a kispadon.

Lemondott Kondás Elemér, ezzel pedig egy viszonylag hosszú, és kétségtelenül eredményes időszak zárult le a DVSC-TEVA történetében. A tréner döntése ugyanakkor döntéshelyzetet teremt, hiszen a vezetőségnek mihamarabb meg kellene találnia az utódját, mivel a bajnokság még csak most kezdődött.

A debreceniek előszeretettel oldják meg az ilyen helyzeteket házon belül – Kondás is így kapta meg az együttest –, és most is ez lenne a legkézenfekvőbb, de az eddigi segítőnek, Sándor Tamásnak nincs pro licence, ugyanis 2013 nyarán több egykori kiváló labdarúgóval – Vincze Ottó, Márton Gábor, Dragóner Attila – együtt őt is kiszórták a MLSZ edzőtanfolyamának felvételijén.

„Akiknek sikerült, azoknak gratulálok, én viszont levontam a megfelelő következtetéseket, és a következő felvételire valószínűleg nem jelentkezek” – nyilatkozta akkoriban Sándor Tamást.

Ennek ellenére természetesen ő is szerepet kaphat a következő szakmai stábban, méghozzá például úgy, hogy ismét az egykori sikeredző, Herczeg András veszi át az irányítást, aki mostanság a debrecen-pallagi akadémia vezetőjeként tevékenykedik, kiemelkedő sikerrel! Legyünk őszinték, ez mutatkozik a legjobb és legegyszerűbb megoldásnak.

Igen ám, de Herczeg visszatéréséről már korábban is többször pletykáltak, ám végül egyszer sem lett belőle semmi…

Ha nem ez a forgatókönyv valósul meg, akkor a debreceni illetékeseknek igencsak érdemes lenne elgondolkodniuk Feczkó Tamás elcsábításán! A 38 éves tréner a fiatal, feltörekvő magyar edzőgeneráció egyik legtehetségesebb tagja, aki korábban az Ebes KKSE, a Cigánd és a Nyíregyháza együttesénél is tevékenykedett, most pedig a Balmazújváros vezetőedzője. A Debrecentől kőhajításnyira lévő település NB II-es együttesét előbb megmentette a teljesen biztosnak tűnő kieséstől, majd a másodosztályban élcsapattá tette, amit a Palermo közelmúltbeli legyőzése is jól mutat.

Hozzá hasonlóan szintén van pro licence Fórián Zsoltnak, aki nemrégiben még a debreceni akadémián dolgozott. A jelenleg (komoly) munka nélkül lévő NB I-es szakemberek közül könnyen el tudnánk képzelni a Nagyerdei Stadion hazai öltözőjében Artner Tamást vagy például Egervári Sándort…

Olvasói sztorik