NB I

Fejesekkel verte a Debrecent a Vasas

A szünetben még a DVSC vezetett, de az angyalföldiek könnyedén fordítottak.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Vasas FC – Debreceni VSC-TEVA 3-1 (0-1)
Illovszky-stadion, 2692 néző. Játékvezető: Bognár T.
Vasas: Polekszics – Korcsmár (Vaskó, 67.), Debreceni, Risztevszki – Szivacski, Vida, Berecz (James, 79.), Hangya – Remili, Pavlov, Ádám M. (Novák, 70.). Edző: Michael Oenning
Debrecen: Verpecz – Nagy Z. (Mészáros N., 42.), Szatmári, Brkovics, Ludánszki – K. Mészáros (Bereczki, 64.), Szekulovics, Varga J. (Tisza T., 44.), Ferenczi J. – Kulcsár, Horváth Zs. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Ádám M. (54.), Vaskó (85., 88.), illetve Ferenczi J. (33.)

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Bernd Storck szövetségi kapitány, valamint segítője, Andreas Möller, illetve a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll is. A kezdés előtt köszöntötték volna 75. születésnapja alkalmából Mészöly Kálmánt, de helyette fia, Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője vette át a 75-ös számú Vasas-mezt.

A meccs nyolcadik percében Ádám Martin a földre került a tizenhatoson belül Ferenczi János mellett, de a játékvezető nem adott büntetőt. Ezt követően Remili távoli, lapos szabadrúgása középen elment Korcsmár lába előtt. A 17. percben Remili lövését Verpecz a kapufára tolta. Öt perccel később egy újabb szabadrúgás után Ádám Martin 17 méterről centikkel a kapufa mellé lőtt.

A 33. percben egy debreceni szabadrúgás után a labda kipattant a sorfalról, ismét Ferenczi János elé került, aki a hálóba lőtt (0-1). A hajrában két embert is le kellett cserélnie sérülés miatt Kondás Elemérnek. Hiába volt mezőnyfölényben az angyalföldi együttes, a vendégek egyetlen valamirevaló lehetőségüket gólra váltották.

Az 54. percben Pavlov beívelése után Ádám Martin a tizenhatoson belül felugorva a hálóba fejelt (1-1). Ekkor is a Vasas irányított, de a 65. percben komoly helyzete volt a DVSC-nek: Tisza lövését Polkszics hárította, a kipattanót Horváth Zsolt a kapufára lőtte.

A 73. percben a frissen beállt Novák Csanád átemelte a labdát Verpecz kapus, de egyben a kapu fölött is, majd Vida lőtt 24 méterről centikkel a felső sarok fölé. A hajrában a fővárosiak álltak közelebb a győztes gól megszerzéséhez, ennek megfelelően a 85. percben egy szöglet után Vaskó Tamás a kapuba felejt (2-1), majd ugyanez a jelenet megismétlődött három perccel később is (3-1).

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Gyarmati András sportmenedzser, A-licences edző értékelte:
Ha a játék képét nézzük, a Vasas az első és a második felvonásban is jobb volt. A DVSC-nek akadtak fellángolásai, egy szabadrúgás után meg tudta szerezni a vezetést, de nem volt képes nyomást gyakorolni ellenfele kapujára.
A hazaiak szervezetten játszottak, de hozzátenném, hogy a debreceniek ilyen hibákat nem szoktak elkövetni védekezésben, mint a fejesgólok előtt. Ez figyelem és fegyelem kérdése. A DVSC csütörtökön is játszott, ez biztosan benne volt a fejekben, hiszen az Európa Liga-kiesés nyilván nagy mértékben befolyásolta a játékosok hangulatát.
Emellett ne feledkezzünk meg róla, hogy a vendégek nem a legjobb összeállításban futballoztak, sérülés miatt négy alapember hiányzott, ráadásul további kettőt le kellett cserélni a szünet előtt. Ezek is komolyan befolyásolták az eredmény alakulását.
Vasas jobb volt, ám ha a Debrecen a rendes csapatával állhatott volna fel, biztosan nem ez az eredmény. Amennyiben 1-1 után Horváth Zsolt kapufája bemegy, érdekesebb lett volna a meccs. Látszik, hogy a fővárosiak próbálnak erősíteni, jobb futballt játszani a tavalyihoz képest, és nem kell mellébeszélni, megérdemelten nyertek
Olvasói sztorik