NB I

Továbbra is nyeretlen a Vidi, de egy pontot elhoztak Paksról

Feczesin ismét gólt szerzett, a második félidőben azonban jött a hazai válasz.

OTP Bank Liga, 2. forduló

Paksi FC-Videoton FC 1-1 (0-1)
Paks. Játékvezető: Karakó
Paks: Kemenes – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. (Báló, 42.) – Papp K. – Koltai (Szakály D., 73.), Kecskés T., Bartha, Haraszti – Hahn (Bertus, a szünetben). Vezetőedző: Csertői Aurél
Videoton: Kovácsik – Nego, Lang, Vinícius, Stopira – Bódi (Géresi, 54.), Pátkai, Suljic (Kovács I., 86.), Szolnoki – Lazovics (Barczi, 63.), Feczesin. Vezetőedző: Henning Berg
Gólszerzők: Gévay (52.), illetve Feczesin (26.)

Habár az első fordulóban vereséget szenvedett a székesfehérvári csapat az NB I-ben, a hétközi továbbjutás az Európa Ligában mindenképpen önbizalom növelően kellett, hogy hasson a játékosokra. A paksiak ellen azonban senki nem mehet biztosra, hiszen Csertői Aurél masszív csapatot alakított ki, a nyitó játéknapon a Loki sem bírt velük.

Unalmasan és eseménytelenül kezdődött az összecsapás, a gyengécske hazai próbálkozások után az első igazi említésre méltó történés a 26. percben szerzett gól volt. A Videoton csatára, Feczesin Róbert indult meg egyedül a kapu felé, először kicselezte Lenzsért, majd pedig a tizenhatos bal széléről nagy gólt ragasztott a jobb felsőbe, 0-1. Elemében volt a fehérváriak támadója, hét perccel később majdnem megint sikerült betalálnia miután elfektetett két hazai védőt, de lövése ezúttal a kapufáról kipattant. Öt perccel a félidő vége előtt még Suljicnak volt egy veszélyes kísérlete, ám picivel elkerülte a kaput a labda.

A második játékrész sokkal mozgalmasabban kezdődött, mint az első, köszönhetően annak, hogy az atomvárosiak láthatóan felpörögtek. Az 50. percben Báló előtt adódott nagy helyzet, ám öt méterről leadott lövése megpattant, így könnyű szerrel fogta a labdát Kovácsik. Két percre rá már azonban a kapus is tehetetlen volt: Haraszti tekert egy szabadrúgást középre, ami több hazai játékos előtt is elment, végül aztán Gévay egy csukafejessel odaért a kapu elé, és egyenlített, 1-1. Továbbra is lendületben maradt a Paks, a 67. percben óriási lehetőséget mélázott el Kecskés, aki remek labdát kapott Koltaitól az ötösön, de nem lőtt időben, így Stopira szerelni tudta. A maradék időben már nem volt komoly lehetőség egyik oldalon sem, többnyire csak a játékvezető ítéletei borzolták a kedélyeket a hazai szurkolóknál. A Paks tehát a második körben is döntetlent játszott, a Videoton pedig nyeretlen maradt az első osztályban.

A meccset a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a Paks korábbi válogatott védője értékelte:

– Azt gondolom, hogy teljesen igazságos döntetlen született. Mind a két csapatnak voltak helyzetei, véleményem szerint a kilátogató szurkolók egy nagyon jó mérkőzést láthattak. Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor a Paks megszerezhette volna a győzelmet, de ugyanez elmondható a Videotonról is, az első félidőben közel álltak a második gólhoz, éppen ezért teljesen reális a pontosztozkodás. A játékvezetővel nem szeretnék foglalkozni, ha meghoz egy ítéletet, azt már úgy sem fogja visszavonni, felesleges ezen rágódni.

Olvasói sztorik