NB I

Két gól szabadrúgásból, döntetlen a Hali–Kövesden

Nem bírtak egymással a felek Sopronban az OTP Bank Liga második fordulójában.

OTP Bank Liga, 2. forduló

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)
Sopron, 1225 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Overgoor (Németh M., 80.), Iszlai, Rácz (Jancsó, 80.) – Gaál, Ars (Williams, 60.), Halmosi. Vezetőedző: Mészöly Géza
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Devecseri, Gohér – Egerszegi, Bacelic-Grgic (Molnár G., 61.) – Nicorec (Pauljevics, 51.), Tóth B., Strestík – Kink (Orosz M., 70.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerzők: Rácz (7.), illetve Gohér (41.)
Kiállítva: Tóth B. (78.)

Az újonc Mezőkövesdet fogadta a Szombathelyi Haladás a soproni „albérletében” az OTP Bank Liga második fordulójában.

A tavalyi idény egyik meglepetéscsapata határozottan kezdte a mérkőzést: alig volt a labda a Pintér-legénységnél. A hetedik percben egy szerencsésnek mondható góllal vezetést is szerzett a Hali: Rácz Barnabás jó negyven méterről élesen a kapu elé lőtt szabadrúgása lepattant az ötös magasságában, és a játékszer érintés nélkül vágódott a felső sarokba (1-0).

Tóth válaszolhatott volna egy húszméteres lökettel, de próbálkozása célt tévesztett. Rácz veszélyeztetett ismét, ezúttal viszont szöglete nem talált társat és kaput sem. A huszadik percben is ő lőtt, fölé. Halmosi egy bedobásból fordult kapura, lövése azonban szintén a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 41. percben némi meglepetésre egyenlített a Mezőkövesd: a remek szabadrúgás-lövő hírében álló Gohér Gergő 22 méterről tekert a sorfal fölött Király kapujába a félidő hajrájában (1-1).

A második játékrész elején ismét néhány Haladás-lövés okozott riadalmat a vendég kapu előtt, azonban Tujvelnek egyszer sem kellett játékba avatkoznia – csak a kirúgásoknál. Több szabálytalanság tördelte a játékot, de egy óra elteltével már ismét helyzeteket láthatott a publikum: előbb Strestík labdája kerülte el a kaput, majd a másik oldalon Halmosi lekészítéséből Gaál lőtt fölé.

Rácz lábában maradt a Haladás-előny: a játékos a 73. percben alig 15 méterről nem találta el a kaput. Halmosi nem sokkal később Iszlainak is lekészített egy labdát, utóbbi lövésénél viszont Tujvel helyezkedett jól, és vetődve védett. A hajrára megfogyatkozott a Mezőkövesd: Tóth Bence kiugrott a sorfalból egy szabadrúgásnál, amiért megkapta második sárga lapját – kiállítás!

A hajrát emberelőnyben játszotta végig a hazai együttes, de nem jutott át az ellenfél védelmén – vagy éppen Tujvel mentett. Döntetlennel zártak a felek, 1-1 a vége.

Olvasói sztorik