NB I

Horváth: a Vidi ellen látott hozzáállás az alap

A DVTK vezetőedzője szerint nem tudtak az edzéseken rendesen felkészülni az Újpest elleni meccsre.

A Diósgyőr az első fordulóban nagy meglepetésre idegenben győzte le az esélyesebbnek vélt Videotont Bognár István duplájával. A következő körben az Újpestet fogadják a miskolciak, amely mérkőzésen talán már ők számítanak az esélyesebbnek, hiszen a fővárosiak gyenge játékkal rukkoltak elő a nyitómeccsükön. A boon.hu a piros-fehérek vezetőedzőjének, Horváth Ferencnek a nyilatkozatát idézte a hétvégi forduló előtt.

– Az, hogy nyertünk az első mérkőzésen, szép és jó, de ezt tudni kell kezelni. Elég magasra tettük ezzel a mércét. Nem csak játékban, hanem hozzáállásban is jól sikerült ez a mérkőzés, és nem szeretném, ha ez a hozzáállás változna a jövőben, ennek kell lennie az alapnak. Nem tudom, hogy a játék most milyen lesz, mert többen kisebb sérülésekkel bajlódnak, nem tudtunk rendesen edzeni, vannak, akik a hét elején edzéseket hagytak ki, kicsit nehezen megy ez a mostani felkészülés, de biztos vagyok abban, hogy akik pályára lépnek, mindent megtesznek majd azért, hogy a szurkolók olyan Diósgyőrt láthassanak, mint amilyen a múlt héten volt – mondta a DVTK TV-nek a szakember.

A vezetőedző arról is beszélt, hogy a Videoton ellen nem azt kapta, amit várt, hanem sokkal többet. Kiderült számára: tényleg komolyan gondolták a labdarúgók, hogy mindent megtesznek a siker érdekében. Horváth Ferenc azt mondta a Videoton elleni játékról, hogy a védekező feladatokat nagyon jól megoldotta a csapat, támadásban a kontrák ültek, és bár voltak hibák – amelyeket javítani kell majd –, de összességében elégedett volt a látottakkal.

Olvasói sztorik