NB I

Berg: „Nem játszottunk olyan jól, ahogyan tudunk”

A Videoton edzője az eredménnyel elégedett, de úgy véli, csapata tud ennél jobban is játszani.

A magyar csapatok közül egyedül a Videoton FC maradt versenyben a nemzetközi kupaporondon, miután a felcsúti 2-0-s siker után a belgrádi visszavágón 1-1-et játszott a szerb FK Csukaricskivel.

– A játékosaink biztosan szeretik az izgalmakat, hiszen ma ebből volt éppen elég. Gyakorlatilag saját magunkat helyeztük nagy nyomás alá a mérkőzés elején, jött is a hazaiak gólja. Ezt követően persze a nyomás már az ellenfél részéről is ott volt, hiszen ha még egyszer betalálnak, akkor kezdődik elölről az egész párharc. Viszont végül sikerült ezzel megbirkóznunk, a Csukaricskinek pedig alapvetően olyan sok nagy helyzete nem volt a meccs folyamán – mondta a vidi.hu oldalon Henning Berg.

– Nem játszottunk olyan jól, ahogyan tudunk, de a legfontosabb számunkra az volt, hogy meglegyen a továbbjutás. Nem veszítettük el a meccset, szépen végigvittünk egy kontratámadást, szóval az eredménnyel elégedett vagyok, de tudjuk, hogy ennél többre vagyunk képesek – tette hozzá a vezetőedző.

A Debrecen kettős vereséggel búcsúzott a fehérorosz Torpedo Zsodinóval szemben, ugyanis hazai környezetben 2-1-re, vendégként pedig 1-0-ra kapott ki. Kondás Elemér vezetőedző szerint az otthoni meccsen vesztették el a továbbjutást, ahol rengeteg helyzetet kidolgoztak.

– Ma ez másképpen alakult, ezúttal nagyon jól zárt az ellenfelünk, remekül védekezett, és nem tudtunk ziccert kialakítani. Még több lövéssel kellett volna kísérleteznünk, a beadások sem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. Egy gólt most is tudott lőni a fehérorosz csapat, míg mi egyet sem, így a Zsodino megérdemelten jutott tovább – szögezte le a DVSC honlapjánKondás Elemér.

Az MTK az erőviszonyoknak megfelelően kettős vereséggel esett ki az azerbajdzsáni Qäbälä FK ellen, miután a gyirmóti 1-2 után idegenben 2-0-ra vesztett csütörtökön.

– Gratulálok a Gabalának, hamar megrúgták a góljukat, ettől kezdve a saját játékukat játszhatták. Sok sikert kívánok nekik a következő fordulóra – mondta az MTK honlapján röviden Teodoru Vaszilisz vezetőedző.

Olvasói sztorik