NB I

A Honvéd ellen javíthat a Ferencváros

Ezen a meccsen tér vissza Kassai Viktor.

A Bajnokok Ligája-selejtezőből kiesett Ferencváros a Bp. Honvéd ellen javíthat az OTP Bank Liga hétvégi, második fordulójában.

A szerdán az albán Partizanival szemben tizenegyesekkel alulmaradt zöld-fehéreknek nem lesz könnyű dolguk, mivel fővárosi riválisuk meggyőző játékkal és az Újpest felett aratott kétgólos győzelemmel rajtolt az új szezonban, így a két csapat a tabella első és második helyét foglalja el.

A Honvéd FC honlapjának statisztikája szerint a két patinás fővárosi klub 200. alkalommal találkozik egymással: eddig 109 ferencvárosi és 59 kispesti győzelem mellett 31 döntetlen született.

Ezen a találkozón tér vissza a magyar bajnokságba Kassai Viktor játékvezető, aki legutóbb a franciaországi Európa-bajnokságon bíráskodott.

Az új idényt szintén sikerrel kezdő csapatok közül a Diósgyőr az Újpestet, a Vasas pedig az Európa Liga-selejtezőből fehérorosz ellenfelével szemben kiesett Debrecent látja vendégül.

A nemzetközi kupasorozatokban egyedüli magyar együttesként versenyben maradt Videoton – amely ugyanakkor az NB I-ben vereséggel kezdett – Paksra látogat a második körben.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Július 23. szombat

18 óra: Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC, Sopron, játékvezető: Andó-Szabó

18 óra: Diósgyőri VTK – Újpest FC, játékvezető: Vad II (TV: M4)

20.30: Bp. Honvéd – Ferencvárosi TC, játékvezető: Kassai (TV: M4)

Július 24. vasárnap

18 óra: Gyirmót FC – MTK, játékvezető: Erdős

18 óra: Paksi FC – Videoton FC, játékvezető: Karakó

18 óra: Vasas FC – Debreceni VSC-TEVA, játékvezető: Bognár (TV: M4)

Olvasói sztorik