NB I bajnokok ligája

A Fradinak nagyon nem megy Európában

A Ferencváros öt év alatt negyedszer bukott el a nemzetközi porondon.

A Ferencváros szégyenszemre kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából, miután hazai pályán tizenegyes-párbaj során alulmaradt az albán bajnokság második helyezettjével szemben. A zöld-fehérek tehát ismét a tervezettnél korábban búcsúztak a nemzetközi kupaporondtól, csakúgy, ahogyan az elmúlt években megszokhattuk.

A 2011 óta tartó időszakban a klub négyszer indulhatott valamelyik európai kupában. A közös ezekben a szereplésekben, hogy egyszer sem élte meg a csapat az augusztust!

2011. július 21.

A Ferencváros a 2010/2011-es bajnokságban Prukner László vezetésével a harmadik helyet szerezte meg. A másodosztályban töltött évek után először végzett dobogón a Fradi, a szurkolóknak a bronzérem újra felemelő érzés volt, és persze bizakodva várhatták az Európa Liga-selejtezőket. Az első kört könnyedén vették Józsi Györgyék az örmény Ulisses ellen, majd következett az a bizonyos második forduló a norvég Aalesunddal szemben. A „nagy menetelés” itt véget is ért: a hazai 2-1-es győzelem után idegenben hasonló elosztásban a norvégok nyertek, a hosszabbítás utolsó percében pedig jött Sander Post, és kiejtette a Fradit.

2014. július 24.

Három évet kellett várniuk a zöld-fehér szurkolóknak az újabb nemzetközi meccsre, ami ekkor már Thomas Dollal jött össze, szintén az EL-ben. A nem túl nagy erőket felvonultató máltai Sliema Wanderers ellen nagy nehezen még továbbment a Somáliával és Mateosszal felálló FTC, de a második körös ellenfél ismét erősnek bizonyult. A horvát HNK Rijeka ellen idegenben 1-0-ra kikaptak a zöldek, úgy, hogy egyetlen veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani, hazai pályán pedig 2-1-re győztek a horvátok. A játék pedig annyira gyenge volt, hogy néhány szurkoló idő előtt kivonult a stadionból.

2015. július 23.

Következhetett a várva várt „javítás éve”: ismét EL-selejtező, ismét Thomas Dollal, ismét nagy reményekkel nekivágva, és végül ismét a szokásos forgatókönyvvel. Az első ellenfelén a hazai játékának köszönhetően könnyedén túljutott a már Hajnal Tamással is megerősített Fradi, és magabiztosan várhatta a második kört, ahol a sokkal szerényebb kvalitásokkal rendelkező bosnyák Zeljeznicar kettős győzelemmel tiporta földbe a zöld-fehér álmokat. Ez már elég kínos volt…

2016. július 20.

Nem túl távoli időpont… A 21 pontos előnnyel bajnokságot nyerő, Magyar Kupa-győztes, válogatott játékosokkal megspékelt Ferencváros joggal kezdhette bizakodóan az idei BL-szereplését, mentálisan felturbózva, egy sikeres Európa-bajnokság után. Az első fordulóban csak azért nem ütötte ki a Fradi a soros ellenfelét, mert nem volt. Így aztán tartogathatta az erejét a második körben a Skenderbeura, amelyből aztán az ismert okok miatt Partizani Tirana lett. Aztán pedig Böde Dánielék veszte is ez az együttes lett. Óriási égés, a dúsgazdag, összevásárolt, megerősített magyar egyeduralkodó csődöt mondott. Legalább a Salzburgig illett volna eljutni, ott talán emészthetőbbé vált volna „az osztrákok előrébb járnak” magyarázkodó mondat a kiesés után.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik