NB I

Nemzetközi kupaszereplés a cél a Paks új igazolása számára

Laczkó Zsolt szeretné újból élvezni a futballt, és olyan csapatban akar játszani, ahol dominál a támadójáték.

Megírtuk: az idén harmincadik esztendejét betöltő, huszonkétszeres válogatott középpályás, Laczkó Zsolt két évre szóló szerződést írt alá az NB I-es Paksi FC-hez. A játékossal a klubhonlap készített interjúta szerződés bejelentése után.

– Több lehetőség közül választhattam, de úgy gondoltam, hogy pályafutásom szempontjából az lesz a legjobb, ha Paksra igazolok. Egyrészt köztudomású, hogy itt nagyon korrekt a vezetőség, és remek a szakmai munka is. Így igazán örülök annak, hogy sikerült ez az átigazolás. Korábban is sok jót hallottam már a Paksi FC-ről, és több játékost is ismerek a csapatból, akik csak megerősíteni tudták az általam hallott pozitív információkat. Bízom egy igazán sikeres szezonban, mind a magam, mind a csapat és a klub tekintetében – fogalmazott a szegedi születésű játékos.

– Az elmúlt esztendőkben olyan helyeken futballoztam – folytatta –, ahol a bennmaradás volt a kitűzött cél. Itt viszont minél előrébb, akár nemzetközi kupaszereplést is érő helyen szeretnének végezni, ami számomra is új motivációt jelent. Két korábbi csapatomnak, a Kecskemétnek és a Békéscsabának is sokat köszönhetek, de szeretném újból élvezni a futballt. Olyan csapatban szeretnék játszani, ahol sokkal többet passzolnak, és ahol jobban dominál a támadó játék.

Laczkó épp eltiltását tölti egy tavaly kapott piros lapja miatt, ami természetesen nem öröm, ugyanakkor ez most talán jól is jöhet neki.

– Tényleg nem öröm kívülről nézni egy olyan mérkőzést, amin esetleg én is játszhatnék, de így alakult. És valóban, ez a négy hét, ami még hátravan az eltiltásomból most jól jöhet. Igyekezni fogok a lehető legjobb állapotba kerülni. Eddig egyedül készültem, de így most van, és lesz időm utolérni magam, illetve a csapatot.

Olvasói sztorik