NB I

Egy gólvágó tehetséggel is megegyezett a Vasas

A 17 éves Gergye Dániel profi szerződést kapott.

A Vasas FC ma hároméves profi szerződést kötött a 17 éves Gergye Dániellel, aki ezzel a felnőtt keret legfiatalabb játékosa lett – mondta el Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója, kedden az aláírást követően a klub honlapjának.

Gergye iránt a klub komolyan érdeklődött már korábban is, és most több más érdeklődőt megelőzve sikerült leigazolni. A gólerős támadó kedden már együtt edzett a felnőtt csapattal. Vancsa Miklós elmondta, az átigazolással tovább folytatják a korábban megkezdett építkezést, melynek során tehetséges magyar fiatalok számára adnak lehetőséget a Vasas felnőtt csapatában.

Az ügyvezető közölte: – Dani korosztályának egyik legnagyobb tehetsége. A baloldali támadóként, vagy centerként is bevethető tehetség az elmúlt korosztályos bajnokságban huszonöt mérkőzésen huszonkét gólt szerzett, mindezt úgy, hogy a tavaszi szezon első nyolc mérkőzésén, sérülés miatt nem is léphetett pályára. Új igazolásunk a felnőtt csapat teljes jogú tagjaként együtt edz az első csapattal, úgy, hogy alkalmanként a Vasas Kubala Labdarúgó Akadémia korosztályos csapatában is játszhat majd.

Gergye Dániel elmondta: – 1999. március 23-án születtem. Labdarúgó pályafutásomat ötévesen a PMFC-ben kezdtem, majd 10 évesen Siófokra kerültem. Az U15-16-os korosztályt a Honvédban töltöttem, 2015 nyarán a Puskás Akadémiára kerültem. Itt most nyáron lejárt a szerződésem. Már évek óta szóba került, hogy a Vasasba igazoljak, ám ez csak most sikerült. 185 centiméter magas és 77 kilogramm vagyok, ballábas. Az erősségeimről egyelőre nem szeretnék beszélni, hiszen mindenben fejlődnöm kell, és biztos vagyok benne, hogy rengeteget kell dolgoznom ahhoz, hogy elérjem a felnőttek szintjét. Mivel a korosztályos bajnokság jóval később fejeződött be, mint az NB I-es, én még csak most állok majd edzésbe. Örülök, hogy itt vagyok, tudom, hogy rengeteg munka vár rám. Ma még senki nem ismeri a nevemet itt Angyalföldön, remélem ez pár év múlva másként lesz. A célom természetesen az, hogy minél előbb bemutatkozhassak az NB I-ben és gólokkal segítsem a Vasas csapatát.

Olvasói sztorik