NB I bajnokok ligája

Kuntics: a Fradi jelenlegi kerete gyenge a BL-csoportköréhez

A zöldekkel 1995-ben a Bajnokok Ligájában szereplő csatár szerint tovább kell erősíteni a csapatot.

A Ferencváros együttese múlt hét szerdán 1-1-es döntetlent ért el idegenben a Partizani Tirana ellen a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában. A kilencedik kerületiek nem játszottak jól, Böde egyéni villanásának köszönhetően azonban ikszre hozták a mérkőzést, így valamivel nyugodtabban várhatják a visszavágót, amelyen egyértelmű esélyesnek számítanak a jóval gyengébb erőt képviselő albán ellenfelükkel szemben. A Rangadó.hu a Ferencváros korábbi támadóját, az 1995-ben a BL-főtáblát kiharcoló együttes alapemberét, Zoran Kunticsot kérdezte az esélyekről.

– Annak ellenére, hogy az első meccsen nem játszottak jól a zöld-fehérek, jó eredményt értek el, köszönhetően elsősorban Bödének, akinek a beállásával megváltozott a játék. A szerdai visszavágótól azt várom, hogy a Fradi továbbmegy, hiszen egyértelműen jobbak, mint az albánok. Ez a tény önmagában azonban nem lesz elég, hiszen tavaly is úgy indultak neki a selejtezőnek, hogy jobbak, mint a Zeljeznicar, aztán tudjuk mi lett belőle. Nem árt ébren lenni, és mindenféleképpen agresszív játékkal kell megmutatni a tiranaiaknak, hogy nincs sok keresnivalójuk a Groupama Arénában. Neki kell esni az ellenfélnek, kemény támadójátékot kell mutatni hazai pályán, én sokgólos győzelmet várok a Fraditól – mondta el a várakozásait Kuntics, majd a Ferencváros fejlődéséről, és a következő nagy álomról, a Bajnokok Ligája csoportkörről is szót ejtett.

– A tavalyi EL-hez képest ezúttal túl fog jutni az együttes a második körön a BL-ben, viszont olyan nagy erősödést nem vettem észre a csapaton. Stabil a klub, stabil az anyagi helyzet, de véleményem szerint további erősítésekre van szükség ahhoz, hogy a Ferencváros maradandót alkosson, és bejusson a főtáblára. Lovrencsics Gergő abszolút jó igazolás volt, viszont a külföldiek, Hüsing és Djuricin számomra a két „sötét ló”. Ezek az átigazolások egyelőre egyértelműen kevesek a célok eléréséhez, így pedig a jelenlegi keret gyenge a főtáblához. Bízom benne, hogy a vezetők tanultak az elmúlt évekből, és hoznak még jó néhány erősítést a BL-selejtező következő fordulóira, különben… – zárta honlapunknak tett nyilatkozatát a fradista szurkolók által korábban a minden idők legjobb ferencvárosi légiósának választott szerb szakember.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik