NB I

Rutinos La Liga-játékost igazolt a Diósgyőr – hivatalos

Európa-bajnok spanyol támadó érkezett.

A DVTK hivatalos honlapján jelentette be, hogy Diego Vela után újabb spanyol légióst igazolt az együttes. José Antonio Delgado Villar, ismertebb nevén Nono fiatal kora ellenére közel negyven mérkőzésen lépett pályára a spanyol első osztályban, és U19 Eb-t nyert Spanyolország színeiben. A középpályán és a támadósorban bevethető játékos az Atlético Madridban kezdte pályafutását, 15 évesen pedig a Real Betishez igazolt. Az andalúziai csapatban mutatkozott be 2012. május 5-én a spanyol első osztályban, a Sporting de Gijón ellen 74 percet töltött a pályán. A 2012/2013-as szezonban tizenöt alkalommal lépett pályára az első osztályban, csapatával Európa Ligát érő helyen végzett a bajnokságban.

A következő szezonban így a nemzetközi porondon is szerepelt a Betis színeiben, ott többek között az Olympique Lyon és a Rubin Kazany ellen pályára lépett, utóbbi csapatnak gólt is lőtt. A következő szezonban azonban kegyvesztetté vált a Segunda Divisionban bajnoki címet ünneplő csapatban, így kölcsönadták a német másodosztályban szereplő Sandhausenbe, ahol nem lépett pályára. A 2015/2016-idényt ismét otthon, a spanyol második vonalban játszó Elche futballistájaként kezdte, innen került az UCAM Murcia csapatához. A története 2016 nyarától pedig Diósgyőrben íródik tovább.

Nono többszörös spanyol utánpótlás válogatottnak mondhatja magát. A spanyol U19-es nemzeti csapatban 6 alkalommal szerepelt, és 2012-ben Európa-bajnoki címet szerzett. A spanyol U20-as válogatott mezét pedig 5 alkalommal viselte, és egy gólt szerzett.

– Úgy éreztem, hogy szükségem van egy kis környezetváltásra, hogy előre lépjek a karrieremben – indokolta választását Nono. – Egy új bajnokság, új stílus, új ellenfelek mindig jobbat hoznak ki egy játékosból, bízom benne, hogy sikeres fejezetet nyithatok pályafutásomban. A korábbi diósgyőri játékos Gallardo sokat mesélt a DVTK-ról, és nagyon jókat mondott. Kiváló véleménnyel van a klubról, a szurkolókról, ezek után alig vártam, hogy Magyarországra jöjjek. Alapvetően középpályás vagyok, de ha támadóként küld pályára az edzőm, akkor is teljesíteni tudom a rám bízott feladatot. Csapatjátékos vagyok, akit technikás labdarúgónak tartanak. Mindig a taktikától függ, hogy melyik oldalamat tudom megmutatni a szurkolóknak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik