NB I

Miért játszott sárga mezben a Honvéd? Itt a válasz!

A félretájékoztatás ellenére az Újpest ragaszkodott az elhatározásához.

A Honvéd szokatlan színű szerelésben lépett pályára és nyert 2-0-ra szombaton az Újpest ellen. Hogy miért? A klubhonlap megválaszolta a kérdést.

A hét elején, ahogy szokás, a hazai csapat, jelen esetben az Újpest értesítette őket, hogy lila-fehér mezben, fehér nadrággal, fehér sportszárral lépnek pályára. Ehhez alkalmazkodva, a szokásos módon a piros-fekete mezüket, fekete nadrággal és fekete sportszárral választották. Semmilyen visszajelzést nem kaptak az Újpest részéről, hogy a színösszeállítás nem lenne megfelelő. Pénteken azonban az Újpest közzétett egy videót az új mezeikről, a Honvédnál pedig megdöbbenve tapasztalták, hogy az előző évekhez képest nem fehér, hanem sötétlila a mez hátulja.

Az előírás szerint a mezeknek ellentétes tónusúaknak kell lenniük elöl és hátul is. A korábbi Újpest-meznek fehér volt a hátulja, így akkor megfelelt a Honvéd meze, most azonban mind a két mez hátulja sötét tónusú lett volna, ezért nem használhatták a piros-fekete mezüket.

Egyeztetve az Újpesttel és az Magyar Labdarúgó Szövetség illetékeseivel, biztossá vált, hogy nem tudják sem a piros-fekete, sem a fehér mezünket felvenni a mérkőzésen. A félretájékoztatás ellenére az Újpest ragaszkodott ehhez a mezhez, így az MLSZ döntése alapján a Honvéd-játékosoknak sárga mezben kellett pályára lépniük.

Olvasói sztorik