NB I

Komoly erősítést jelentettek be Mezőkövesden

Új támogató csatlakozott klubhoz: a budapesti székhelyű, de bükkábrányi kötődésű Cronus Kft. A csapatnál 700-800 millió forintból gazdálkodnak, és az NB I átlaga fölötti nézőszámot remélnek.

Az NB I-es újonc Mezőkövesd szezonnyitó mérkőzését megelőzően sajtótájékoztatót tartott az egyesület vezetése. Az apropó, hogy a Mezőkövesd Zsóry sikeres szereplését elősegítendő a Cronus Kft. is a csapat szponzora lett, a cég neve a csapat mezén és reklámtáblán is szerepel.

Tállai András, az egyesület elnöke örömtelinek nevezte a napot, hiszen új időszak kezdődik a klub életében, a második év az élvonalban. Mindenki büszke lehet az elmúlt években, évtizedekben elért eredményekre. A másodszori feljutás nagy eredmény ennek a kis klubnak, országra szóló siker. Ahhoz, hogy ezt elérték, hosszú évek következetes, és rengeteg munkája kellett.

– Az infrastruktúrában nagy fejlesztések zajlottak: elkészült a stadion, amiről mások is elismerően beszélnek, és nem is kell nekünk nagyobb. Nekünk pedig a legszebb is. Az a cél, hogy megtöltsük mind a 4300 ülőhelyet, az átlagnézőszámunk az NB I átlaga fölött legyen, háromezer körülit remélek. Épül utánpótlás bázis a Tűzoltó pályán, sportcentrum pedig a kempingben. Arra is törekszünk, hogy az utánpótlás-képzés rendben legyen, ezért egy miniakadémiát indítunk. A Szent László Gimnáziummal együttműködve egy fociosztály indul szeptembertől, 20-25 fővel. Hetente háromszor délelőtt is lesz edzés a fiataloknak, akik között 8-10 kövesdi lesz, 15-en pedig kollégiumi ellátást kapnak. Bízom abban, hogy működőképes lesz a modell – hangsúlyozta Tállai András.

Az elnök kitért a klub pénzügyeire is. Mint mondta, stabil háttérre van szükség. Az MLSZ működési támogatásából ebben a szezonban 350 millió forintra számít a vezetőség, ebből 300 millió a normatív támogatás, a többi pedig az eredményességtől függ. Az önkormányzat jelentős összeggel támogatja a klubot, éves szinten 120 millió forintot szavaztak meg, de a legutóbbi testületi ülésen ezt még kiegészítették.

A vállalkozások támogatása is fontos: 10-15 kisebb szponzora volt eddig a csapatnak, összességében jelentős forrást nyújtva a sikerek eléréséhez. A cél, hogy egy jelentős szponzort találjon a Mezőkövesd Zsóry, most teljesült, a Cronus kft. a kisebb szponzorok támogatásával vetekedő összeggel segíti a klubot. Ebben a szezonban a Mezőkövesd Zsóry 700-800 millió forintból gazdálkodik.

Olvasói sztorik