NB I

„A diósgyőri Pál utcai fiúk kitették a szívüket”

Videók és edzői nyilatkozatok az NB I első fordulójából.

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr 2-2

Pintér Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője: Az első félidő teljesen a miénk volt, a mi akaratunk érvényesült. Volt olyan lehetőség, amit gólra válthattunk volna, de a kapus nagyot védett. Nem tudtuk 1-0-nál rárúgni a második gólt. A második félidőben látszott, hogy nem vagyunk összeszokva, például a középpályára érkezőknél. Elveszítettük a játékunkat mindjárt az elején, a 46. percben látni lehetett, hogy váltani kell, hiszen a középpályán már nem tudtuk azt nyújtani, amit kellett volna. Akkor tíz-tizenöt percig a Gyirmót átvette a játék irányítását. Két óriási hibát követtünk el, két elkerülhető gólt kaptunk, de ez benne van a játékban. Ennek a két csapatnak a legnehezebb a dolga, hiszen tíz csapat előrébb tart mint mi. A csapat erejét mutatja, hogy 2-1 után akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Kiegyenlítettünk, 2-2-nél egy ajtó-ablak helyzetet hagytunk ki. Gratulálok a srácoknak, odatették magukat, most ez volt bennünk. Jobban szerettem volna, ha győzelemmel indulunk, egy út kezdetén vagyunk. Azért kell dolgoznunk, hogy az álom, a bennmaradás, teljesüljön.

Urbányi István, a gyirmótiak vezetőedzője: Az első félidő az a Gyirmót FC első első félideje volt, s picit olyanra is sikerült. Az volt a célunk, hogy próbáljuk kontrollálni a játékot, szerettük volna többet birtokolni a labdát, de a Mezőkövesd dominált labdatartásban, mi pedig inkább a biztonságot helyeztük előtérbe. Egy nagy hiba hátrányba hozott minket. A második félidőben sokkal dinamikusabbak voltunk, akkor megérdemelten jöttünk vissza a meccsbe. Úgy, ahogy a mi oldalunkon is volt egy-egy hiba, az ellenfél is elkövette azt az egy-két hibát, amiből fordítani tudtunk. Összességében volt néhány biztató dolog, s rengeteg olyan, amin dolgoznunk és javítanunk kell. A mérkőzés összképe alapján reális eredmény született. Mindkét csapatnak volt olyan fordulópontja, amikor a maga javára fordíthatta volna a mérkőzést. A fiatalok szereplésének örülök, avattunk újoncot, nem csak a csapat, hanem egyén szintjén is. Itt vagyunk, elindultunk, várjuk a folytatást.

forrás: mezokovesdzsory.hu

Újpest FC – Budapest Honvéd 0-2

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: Gratulálnom kell a Honvédnak, hatalmas szívvel, lelkesedéssel küzdött. De azt gondolom, mi is mindent megtettünk a győzelemért. Ilyen talajon most ennyire futotta. A küzdeni tudásunkkal, a lelkesedésünkkel nem volt gond, mindenki megtette a magáét, ugyanakkor ezúttal nem volt szerencsénk. Megvoltak a helyzeteink, de mi hibáztunk, a Honvéd pedig nem. Ezzel nem értek egyet [hogy ez lenne a leggyengébb újpesti keret, amióta Vignjevics az edző – a szerk.]. Korábban is voltak nehéz pillanataink, amikor már az Újpest válságáról beszéltek, és mindig talpra álltunk. Tehetséges, jó futballistáink vannak, és ezt be is bizonyítjuk.

Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője: – Futballról aligha beszélhetünk, a körülmények nem tették lehetővé, hogy közönségszórakoztató játékkal rukkoljunk ki. De mindkét csapat hatalmasat küzdött, és azt gondolom, hogy ez alkalommal ez volt a maximum. Csakugyan jobban alkalmazkodtunk a talajhoz, hiszen több lehetőségünk volt, mint az Újpestnek. De hiába a taktika, ha nem lehet passzolni, és így marad a felrúgott, felívelt, előrevágott labda. Szerencsére jókor szereztük a gólokat, a másodikkal elintéztük a meccset. Mi alakítottunk ki több ziccert, és ha jobban összpontosítunk, további gólokat szerezhettünk volna. De el kell ismernem, a talaj a mi játékunkat segítette.

forrás: honvedfc.hu

Ferencvárosi TC – Swietelsky Haladás 3-1

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője:

Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője: Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés, a hazaiak kihasználták a hibáinkat. Nekünk is volt esélyünk még az első félidőben a gólszerzésre, de nem voltunk annyira könyörtelenek, mint a Ferencváros. Némi szépségtapaszt jelent, hogy a második félidőt megnyertük, taktikusan játszottunk, ugyanakkor sok munka vár még ránk.

forrás: M4 Sport

Debreceni VSC – Paksi SE 1-1

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője: – Nehezen indult a meccs, az ellenfél kialakított ziccereket az elején. Utána kialakult a játék, de inkább küzdöttünk, mint helyzeteket dolgoztunk ki. Sikerült megszereznünk a vezetést, később kapufákat rúgtunk és büntetőt is. Nem vagyok elégedett, mert rengeteg hiba volt a játékunkban. A labdaszerzés nem mindig sikerült, nem támadtuk meg időben az embert, amikor kellett volna.

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője: – Voltak a meccsnek fordulópontjai. Az első félidőben ziccereink voltak, de ezek kimaradtak, és a Debrecen szerzett vezetést. A második félidőben nagy nyomás alatt tartott minket a Loki, de sikerült egyenlítenünk. Brusztolós, kemény mérkőzés volt, mind a két csapat győzelemre játszott. Hol mi futballoztunk jobban, hol a Debrecen. Ha az összképet nézem, reális a döntetlen.

forrás: dvsc.hu

Videoton FC – Diósgyőri VTK 1-2

Henning Berg, a Videoton vezetőedzője: Jár a dicséret a Diósgyőrnek, mert jól futballozott. Emellett nem tudtunk felnőni saját magunkhoz, nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, mint csütörtökön a Csukaricski ellen. Ez a két tényező eredményezte azt, hogy ma nem szereztünk pontot.

Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője: Előzetesen nem sok esélyt adtak nekünk. Olyan volt, mintha a fehérvári elit kommandó a diósgyőri Pál utcai fiúk ellen lépett volna pályára. Ám a Pál utcai fiúk ma kitették a szívüket. Ezzel együtt sokat kell még dolgoznunk, de a fegyelemmel és az akarattal elégedett vagyok. A tudásunkat egyelőre nem lehet összehasonlítani a Videotonéval, ám csapatként remekül tettük a dolgunkat. Ha továbbra is így lesz, akkor még sok sikerben lehet részünk.

forrás: M4 Sport

MTK Budapest – Vasas FC 0-1

Teodoru Vaszilisz, az MTK vezetőedzője: – Azt a feladatot kaptam, hogy a nemzetközi kupa első fordulójából jussunk tovább, ez sikerült. Másik feladat, amit teljesíteni szeretnék, hogy fiatalokat építsek be a csapatba, ez a mai napon elkezdődött, hiszen három újoncot avathattam, akiknek a teljesítményével meg vagyok elégedve, büszke vagyok rájuk, de fontos kihangsúlyozni, hogy hosszú út áll még előttük. A mérkőzés egészét nézve igazságosabb lett volna, ha mindkét csapat kap pontot. Jól védett a kapusuk, nem volt szerencsénk a kapu előtt. Nincs mese, pontokat kell szerezni, a hajtás és a tűz ott van a csapatban, csütörtökön megpróbálunk továbbjutni Bakuban, majd Gyirmóton kell pontot, pontokat szereznünk. Bese és Grgics csütörtökön kapott rúgást, nem akartam kockáztatni a játékukat, mert akkor hosszú távon elveszthettük volna őket.

Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője: – Hosszú ideje figyeltük az MTK Budapest mérkőzéseit, például a héten Gyirmóton a nemzetközi kupában is. Abban reménykedtünk, hogy sok erőt kivesz belőlük a hétközi mérkőzés, de az első tíz percben láttuk, hogy nem így történt. Utána lassan visszatértünk a játékba, összességében nagyon jó mérkőzés kerekedett, ahol a szerencsésebb nyert. Fontos, hogy hamar szerezzünk pontokat, mert hosszú a szezon, amire ez a győzelem erőt adhat. Elégedett vagyok a csapattal, magukra és egymásra is rátaláltak, élmény velük dolgozni.

forrás: mtkbudapest.hu

Olvasói sztorik