NB I

Pontosztozkodás a Nagyerdőben

A Paks 1-1-es döntetlent ért el a DVSC vendégeként.

OTP Bank Liga, 1. forduló

DVSC-TEVA – Paksi FC 1-1(1-0)
Nagyerdei Stadion, Játékvezető: Berke
DVSC: Verpecz – Jovanovics, Mészáros, Brkovics, Korhut – Kulcsár T., Varga J., Szakály P., Ferenczi – Takács T. (Tisza, 61.), Horváth Zs (Djelmic, 78.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Paks: Kemenes – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. (Báló, 85.) – Papp K. – Koltai (Szakály D., 72.), Kecskés, Bartha, Haraszti (Kővári, 92.) – Hahn. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Takács (37.) illetve Bartha (59.)

Vasárnap este az Európa Ligában hazai pályán vereséget szenvedő DSVC a Paks együttesét látta vendégül az OTP Bank Liga nyitófordulójában. A találkozó első tíz perce nem hozott igazán nagy helyzetet, mindkét csapat a széleken próbálkozott, de a védelmek jól muzsikáltak.

Az első negyedóra végén Jovanovics jobboldali beadását Takács gyönyörűen Kulcsárhoz sarkalta, de Papp becsúszva nagyot tudott menteni. Öt perccel később már a Paks veszélyeztetett: egy gyors kontra végén Haraszti lőtt balról, de a labda a kapu felett hagyta el a játékteret. Szépen-lassan kezdték átvenni a játék irányítását a vendégek, előbb Bartha távoli próbálkozása ment centikkel fölé, majd a 27. percben Hahn 19 méterről a bal kapufa mellé lőtt.

A 30. percben a találkozó addigi legnagyobb helyzete maradt ki, Haraszti szinte a kihagyhatatlant rontotta el: első próbálkozását Verpecz még ki tudta tolni, így a paksi támadó az üres kapura lőhetett, de így sem sikerült a kapuba találnia. A kihagyott lehetőségek aztán a 37. percben megbosszulták magukat: egy ellentámadás végén Ferenczi mellel letette a beívelt labdát Takácsnak, aki jobbal, 15 méterről Kemenes mellett a jobb sarokba lőtt. (1-0)

Az első játékrészben szinte végig a Paks dominált és formálta a játék képét, a Debrecen viszont könyörtelenül kihasználta egyetlen adódó lehetőségét.

A második félidőben tovább próbálkozott a Paks, igaz, a 49. percben lőtt még egy gólt a Loki, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Az 57. percben Haraszti szögletét a röviden Bartha jól csúsztatta Koltai elé, aki azonban közelről fölé bombázott, ismét nagy paksi helyzet maradt ki. Két perccel később aztán góllá érett a vendégek meddő fölénye: egy kitűnő keresztlabdát Szabó egyből beemelt a hosszúra, ahol Bartha az ötösről jobbal kapásból belőtte a kapu közepébe. (1-1)

A 62. percben rögtön visszavehette volna a vezetést a DVSC, de a Kulcsár Tamás felrúgásáért kapott jogos büntetőt Korhut kihagyta, Kemenes vetődve védte a tizenegyest. A mérkőzés utolsó szakaszára kezdett éledezni a Loki, a 70. percben Tisza 22 méteres bombáját Kemenesnek kellett szögletre ütnie. A 89. percben Bartha csúsztatása fölé szállt. A 93. percben pedig jöhetett volna a dráma, de Tisza felívelését Brkovics a kapufára fejelte, így maradt az 1-1-es döntetlen.

– Az első tizenöt-húsz percben főleg tapogatozó játék folyt a pályán, a Debrecenen lehetett látni, hogy a csütörtöki meccs miatt kicsit fáradtabban mozgott – értékelte a találkozót a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András sportmenedzser, A-licences edző. – Az első félidő második felében bátrabbá váltak a vendégek, és két nagy helyzetet is elpuskáztak. A labdarúgás törvényszerűsége, hogy a DVSC egy ellentámadás után kihasználta az első helyzetét, és megszerezte a vezetést. A második félidőben is sok hibával játszott a DVSC, a Paks pedig még feljebb merészkedett, és ki tudott egyenlíteni. A kihagyott büntető nem vitatható, egyértelmű szabálytalanság történt. Sajnálatos, hogy kimaradt, mert a DVSC megérdemelte volna a győzelmet, úgy érzem, hogy többet tett a három pontért, ráadásul két kapufát is rúgott.

Olvasói sztorik