NB I

Nem nyugdíjas állás NB I-es edzőnek lenni

Szinte hihetetlen, de mindössze egyetlen olyan tréner van hazánkban, aki legalább három éve vezeti a csapatát az élvonalban.

Kondás Elemér 2011. áprilisában vette át a Lokit, és két-két bajnoki cím, valamint hazai kupagyőzelem bizonyítja, hogy nagyszerűen végzi a munkáját. A hajdúsági szakvezető mögött óriási a szakadék, ha azt vizsgáljuk, ki, milyen régóta irányítja a csapatát.

A szombaton rajtoló évadnak három együttes (Videoton, Diósgyőr, Gyirmót) is új trénerrel vág neki, és az elmúlt esztendők tendenciáit figyelembe véve borítékolható, hogy az idény során számos edzőváltás várható.

Mifelénk ugyanis a legkevésbé sem tart addig a bizalom és a hűség, ameddig néhány angol klubnál, elég csak Sir Alex Ferguson Manchesterben eltöltött csaknem három évtizedére, vagy az Arsenalt 1996 óta irányító Arséne Wenger munkásságára gondolni.

Persze ezek a példák európai viszonylatban is ritkának számítanak, ami nem változtat a tényen, hogy a legtöbb NB I-es csapatnál puskaporos hordón ülnek a szakvezetők…

– A kollégák, a játékosok és természetesen a higgadt és megfontolt klubvezetés érdeme is, hogy ilyen hosszú ideje él a bizalom felém, és irányíthatom a DVSC-t – fogalmazott a Rangadónak Kondás Elemér, a hazai rekorder. – Az ember mindig igyekszik a legjobb tudása szerint végezni a munkáját, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt olyan időszak, amikor rezgett a léc. Minden edző életében előfordul ilyesmi. Ahogy mondani szokás, ami elmúlt, már történelem, de nem vitás, a veretlenül megnyert bajnokság, a két kupagyőzelem kellett ahhoz, hogy több mint öt éve a helyemen lehessek. Erre egyébiránt nagyon büszke vagyok…

Ki, mióta irányít az NB I-ben?

Debrecen: Kondás Elemér – 2011. április – 63 hónap
Újpest: Nebojsa Vignjevics – 2013. október – 33 hónap
Ferencváros: Thomas Doll – 2013. december – 31 hónap
Paks: Csertői Aurél – 2014. január – 30 hónap
Honvéd: Marco Rossi – 2015. február – 17 hónap
Haladás: Mészöly Géza – 2015. május – 14 hónap
Mezőkövesd: Pintér Attila – 2015. december – 7 hónap
Vasas: Michael Oenning – 2016. január – 6 hónap
MTK: Teodoru Vaszilisz – 2016. február – 5 hónap
Videoton: Henning Berg – 2016. május – 2 hónap
Diósgyőr: Horváth Ferenc – 2016. június – 1 hónap
Gyirmót: Urbányi István – 2016. június – 1 hónap
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik