NB I

Hét perc alatt eldöntötte a Fradi a Haladás elleni meccset

Böde gólpasszt adott, majd gólt lőtt, a szombathelyiek vereséggel távoztak.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Ferencvárosi TC – Swietelsky-Haladás FC 3-1 (3-0)
Groupama Aréna, 5800 néző Játékvezető: Solymosi – Berettyán, Horváth R. – Kormányos II
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Hüsing, Leandro, Ramírez – Varga R., Pintér, Trinks, Gera (Nagy D., 46.), Lovrencsics (Sesták, 63.) – Böde (Djuricin, 81.). Vezetőedző: Thomas Doll
Haladás: Király – Bosnjak, Wils, Jagodics, Ars (Williams, 68.), Polgár, Gaál, Iszlai, Németh M. (Rácz, 81.), Halmosi, Overgoor. Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Trinks (3.), Böde (7., 33.), ill. Iszlai (50.)

Bár a Ferencváros Albániában már szerdán elkezdte a 2016-17-es szezont, most a Groupama Arénában is debütáltak a zöld-fehérek. Ráadásul egy másik zöld-fehér csapat, a Haladás ellen. A Fradinál a hétközi BL-meccshez képest Nalepa, Djuricin, Nagy Dominik és Radó is kikerült a kezdőből, de kezdett Hüsing, Böde, Trinks és Varga Roland. A Haladás Arsot, Polgárt és Overgoort is a kezdőbe jelölte az újoncok közül.

Nem kellett sokáig várni a gólra: a 3. percben Böde kapott labdát, megetette Jagodicsot, majd az alapvonalról középre adott. Középen Polgár és Wils sem az embert nézte, így Trinks az ötösön belül viszonylag zavartalanul fejelhetett a kapuba (1-0).

Négy perc telt el és megduplázta előnyét a Fradi: Böde ismét kilépett a védelem bal oldalán, Bosnjak lemaradt, így a tavalyi gólkirály a kapu jobb sarkába lőtt (2-0).

A zuhogó esőben feljebb jött a Haladás. A 21. percben egy bal oldali támadás végén Dibusznak kellett védenie, a kipattanót 8 méterről Ars csúnyán mellévágta.

A 27. percben Varga ugrott ki középen, de közelről Királyba lőtte a labdát. 40 másodperccel később ismét ő lépett volna ki, de véletlenül Wils kezét érte a labda. A 17 méteres szabadrúgást Gera vágta fölé.

Öt percre rá Ramírez adott be, Trinks zavartalanul fejelt 10 méterről, jócskán fölé. Futószalagon jöttek a helyzetek: nem sokkal később Böde lőtt 20 méterről, kevéssel ment el a léc fölött.

20 másodperc elteltével aztán 3-0 lett az állás. Király Gábor akart Overgoorhoz passzolni, de Böde leleste az átadást, majd a kapuba gurított (3-0). Az első félidőben több érdemleges esemény már nem történt.

A félidőben Gera helyére Nagy Dominik állt.

Az 50. percben Halmosi beadásába Hüsing kezelt bele, Solymosi tizenegyest ítélt. A büntetőt Iszlai rúgta a jobb alsóba (3-1).

Az 59. percben Kovács Lóránt helyére Overhoor jött. A 63. percben Sesták jött be Lovrencsics helyére.

A 64. percben Pintér ment el Jagodics mellett, majd beadott, Trinks az ötösről fejelt mellé. Egy perccel később Nagy Dominik passzolt Sestáknak, aki átvette, majd ellőtte a késve érkező Jagodics alatt, kevéssel ment mellé. Fél perc múlva Sesták hagyott ki újabb ziccert, Király védett.

A 68. percben Ars lejött, David Williams beállt. A 76. percben Iszlai ágyúzta saját kapujára a labdát, de Király védett. Fél perccel később Wilst cselezte ki a Böde helyére frissen beállt Djuricin, majd a kapu fölé emelt.

A 81. percben Rácz váltotta Németh Máriót. Záróakkordként Djuricin talpalta le kőkeményen ellenfelét, amiért csak sárga lapot kapott.

Győzelmével az albániai botlás után hamar javított a Ferencváros, így valamivel nyugodtabban várhatja a Partizanit.

A Rangadó.hu szakértője, Kereki Zoltán, a Zalaegerszeg és a Haladás egykori válogatott védője:

– A mérkőzés nagyon hamar eldőlt. A Ferencváros hét perc alatt dűlőre vitte a dolgot. Bödétől olyat, amit az első gólt megelőzően csinált – gyorsaságból megverte védőjét – még nem is nagyon láttam. A második gólnál az egyik középhátvéd rettenetesen, öt-hat méterrel belógott, majd szépen befejezte. A harmadik olyan volt, amit Királytól én legutóbb talán még az NB II-es Budafokban láttam. Az nem ma volt. Ami a Haladás-gólt és a tizenegyest illeti, jómagam ezeket biztosan nem ítélném meg büntetőnek. Nem a kéz mozgott a labda felé, hanem fordítva. Mondom ezt úgy, hogy köztudottan Haladás-érzelmű vagyok…A második félidő szinte teljesen értékelhetetlenre sikerült, Thomas Doll is már a BL-meccsre gondolva cserélgetett. A mérkőzésen egy percig sem volt bent az, hogy a szombathelyiek pontot szereznének, teljesen megérdemelt Fradi-siker született. És még egy szó: Knézy Jenő a közvetítés során elmondta, hogy majdnem hatezer néző látogatott ki. Ugyebár elég relatív, hogy ez soknak számít-e. A legtöbb csapat boldogan elfogadná, de FTC-szinten ez kevés. Mezőkövesden, az első bajnokin, az Eb és a feljutás miatt azt gondolná az ember, éhesek a futballra, de talán ezren, ha voltak. Nem jó ez így.

Olvasói sztorik