NB I

A Fradié az NB I három legdrágább focistája

A fővárosi zöld-fehérek uralják a hazai futballpiacot. Az FTC mellett a futballisták értékét tekintve egyetlen magyar csapat rúghat labdába.

A szombaton rajtoló NB I-ben címvédő klub, amely a nyitányon a Haladást fogadja, rendelkezik a legdrágább játékosokkal. A mértékadó szakportál, a transfermarkt.de összeállítása alapján ugyanis a hazai élvonalban szereplő focisták közül a három legértékesebb a zöld-fehérek alkalmazottja – derül ki a Blikk összeállításából.

Az osztrák csatár, a Red Bull Salzburgtól érkező Marco Djuricin éri a legtöbbet a hazai mezőnyben, őt 1,5 millió euróra (472 millió forintra) taksálják. A második helyen pedig két csapattársa: a válogatott kapus Dibusz Dénes, valamint az ecuadori nemzeti tizeneggyel a Copa Américát is megjáró védő, Cristian Ramírez osztozik egyaránt 1,2 millió eurós, azaz 378 millió forintos summával.

Őket pedig két, az Európa-bajnokságon is szereplő játékos: a Videoton hátvédje, Juhász Roland és a DVTK középpályása, Elek Ákos követi, mindketten 1 millió euróba, vagyis 315 millió forintba kerülnek.

Az első tízben a tavalyi aranyérmes Fradi és az ezüstérmes Vidi dominanciája tapasztalható, hiszen mindketten négy-négy játékost tudhatnak magukénak.

– Az egyértelműen látható, hogy a hazai mezőnyben a Ferencvárosnak és a Videotonnak van a legerősebb játékoskerete. Mindkét csapatban több olyan futballista szerepel, aki megjárta a nyári Európa-bajnokságot. Sőt több olyan fiatal tehetség is van a keretükben, akik a jövőben erősíthetik majd a nemzeti csapatot – mondta a bulvárlapnak Kövesdi Viktor, a CMG menedzseriroda társtulajdonosa. – Ezek a klubok emellett a legjobb légiósokat is a magukénak tudhatják. Az is tisztán látszik, hogy évek óta sokat költenek az erősítésekre, s vezetőik tudatosan építik a klubot.

Ennek köszönhetően az FTC rendelkezik a hazai élvonalbeli bajnokság legértékesebb játékoskeretével, amelynek értékét 11,9 millió euróra, vagyis 3,75 milliárd forintra becsülik. A székesfehérvári rivális nincs sokkal lemaradva, hiszen 10,88 millió euróra (3,4 milliárd Ft-ra) tartják az állományát, míg a harmadik Debrecenét már csak 6,75 millióra (2,1 milliárd Ft-ra).

A NB I-es 10-es lista a piaci értékek szerint

1. Marco Djuricin (FTC) 472 millió forint
2. Dibusz Dénes (FTC) 378 millió / Cristian Ramírez (FTC) 378 millió
4. Juhász Roland (Videoton) 315 millió / Elek Ákos (DVTK) 315 millió
6. Sjoerd Overgoor (Haladás) 268 millió
7. Danko Lazovics (Videoton) 252 millió / Böde Dániel (FTC) 252
millió / Vinícius (Videoton) 252 millió / Lang Ádám (Videoton) 252 millió
Olvasói sztorik