NB I bajnokok ligája

Böde számított rá, hogy csere lesz

Doll szerint tipikusan a szezon első meccse volt az albániai.

A Ferencváros 1-1-s döntetlent ért el az albán Skenderbeu helyére beugró Partizani Tirana ellen a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének odavágóján. A Fradinak hátrányból kellett egyenlítenie, a gólt a csereként beálló Böde Dániel szerezte. Ő és Thomas Doll a lefújás után a fradi.hu-n értékelt.

– Utoljára még az Újpest elleni kupadöntőn voltam kezdő, azóta nem kaptam 90 perces terhelést. Így aztán nem lepett meg, hogy ma csak csere voltam, Thomasszal beszéltünk is erről a meccs előtt. De nagyon bíztam abban, hogy betalálok, elvégre kiben bízzon az ember, ha nem magában? – nyilatkozta Böde, majd a gólról is beszélt.

– Nem emlékszem hasonló szögből szerzett találatomra, de nem is a gól mikéntje a lényeg, hanem hogy betaláltam, és így döntetlenre mentettük a meccset. Így azért jelentősen jobb helyzetből várhatjuk a visszavágót, mintha kikaptunk volna. A visszavágón mindent megteszünk azért, hogy simább meccset játsszunk, és a lehető legjobb eredményt érjük el – ígérte a támadó.

Thomas Doll szerint az albániai tipikusan egy szezon első meccse volt.

– Tipikusan olyan meccs volt, mint amilyen egy szezon első találkozója szokott lenni. Voltak apró hibáink. Az egyik ahhoz vezetett, hogy a Partizani megszerezte a vezetést. Nagy védelmi hibát ejtettünk, ilyen gól 50-ből egyszer jön össze. Böde azonban gyönyörű gólt szerzett egy tudatos, szépen felépített támadás végén, és az 1-1 nem is számít rossz eredménynek. Nem lepett meg minket a Partizani játéka, tudtuk, hogy vannak gyors játékosaik. Fontos volt, hogy a csapat nem ijedt meg 1-0-nál, mentálisan erős volt, fel tudott állni, és kiegyenlített. A visszavágón stabilabbak, magabiztosabbak leszünk. Ha a budapesti összecsapáson nem hibázunk ennyit, továbbjutunk – mondta Doll.

Olvasói sztorik