NB I

Bene Ferencet nem kereste a DVTK

A szakember a Dorog FC ajánlatát fogadta el, sportigazgatóként állt munkába régi-új klubjánál.

A Gyirmótot az NB I-be juttatta, de a szezon végeztével távozott a csapat kispadjáról Bene Ferenc, akinek a neve egy ideig a Diósgyőr megüresedett edzői posztjával kapcsolatban is felmerült – a miskolci csapat irányítását végül Horváth Ferenc vette át. A Rangadó.hu megkereste a Dorog FC ajánlatát elfogadó Benét, akit a kapott ajánlatokról – köztük a DVTK-hír igazságtartalmáról – és a jelenlegi feladatáról is kérdeztünk:

– Neveket sajnos nem mondhatok, de a Gyirmóttól való távozásom után több csapat is megkeresett. Mindenkit meghallgattam, volt 2-3 jó lehetőségem, végül az elsők között befutó dorogi ajánlatot fogadtam el. A döntésben érzelmi és racionális indokok is vezéreltek, hiszen korábban játszottam a Dorog együttesében – most pedig sportigazgatóként tevékenykedem a csapatnál. A Diósgyőr? Ahogy azt a csapat szurkolói honlapjának is elmondtam, a DVTK-tól nem kerestek meg a megüresedett edzői pozícióval kapcsolatban.

A 37 éves szakember azt is elárulta, reméli, hogy a jövőben lesz még lehetősége edzőként irányítani egy csapatot:

– A jövő? Bár sportigazgatóként dolgozom, én továbbra is edzőnek tartom magamat, valószínűnek tartom, hogy a jövőben leülök még valamely csapat kispadjára. Viszont azt bizton állíthatom, hogy Dorogon nincsenek ilyen irányú terveim, maximálisan támogatom Németh Szabolcsot, a gárdát már két éve irányító jelenlegi vezetőedzőt. Jelenleg tehát csakis a Dorog sikeres szereplésére koncentrálok, de a jövőben azért remélem lesz majd még lehetőségem edzőként irányítani egy csapatot – zárta interjúját Bene Ferenc.

Olvasói sztorik