NB I

Dárdai: a Fradi-pálya egy olyan erő, amibe bele lehet kapaszkodni

A korábbi szövetségi kapitány arról beszélt, hogy mibe lehet még kapaszkodni az Eb-siker után.

Dárdai Pál nyilatkozott még a tegnapi Eb-döntő előtt. A Hertha BSC edzője, Bernd Storck szövetségi kapitány elődje a francia-portugál Eb-döntő előtt adott interjút Berlinből az M4 Sportnak. Dárdai sokallta az utolsó két meccsen bekapott hét gólt.

– Ezen javítani kell, mert az elvárások nagyobbak lettek. Ezeket rendbe kell tenni, mert ha ilyen sok gólt kapunk, akkor a vb-selejtezőkön problémáink lesznek – idézi az ulloi129.hu az exkapitányt, aki szerint a belgák ellen elvitte a lelkesedés a játékosokat.

A vb-selejtezőkkel kapcsolatban elmondta, szerinte Bernd Storck jól összerakta a keretet, jól fiatalított.

– Ha most még hozzá tud tenni két-három fiatal játékost, akkor elég jó jövője lehet ennek az egész magyar labdarúgó-társadalomnak.

Dárdai kiemelte a média és a közönség összefogását is.

– Ez egy nagyon komoly történet lett a végére, amit most nem szabad elengedni. Tehát ugyanúgy a bajnoki mérkőzéseken is ápolni kell. Ez a labdarúgás a szurkolókért megy, tehát ezt a pozitív történetet most meg kell fogni, és ebben most mindenki felelős lesz. Az a játékos, aki kimegy külföldre, az azért, aki itthon marad, az azért. Aki külföldre megy, annak jól kell játszani, annak úgy kell játszani, mint valamikor a Király, a Lisztes, a Dárdai, a Szabics, a Hajnal, hogy a magyar játékost megint vigyék, mert az megint erőt ad majd a válogatottnak. Most valamit fölépített a kapitány, bízni kell benne, bízni kell a stábban, a játékosokban, hogy legyen meg ugyanez az erő a selejtezőkre. Ne az legyen, hogy véletlenül bejön egy iksz, és akkor mindenki negatív lesz. Az Üllői úton a Fradi-pálya egy olyan erő, amibe bele lehet kapaszkodni, és talán a magyar foci ebből megindul, mert több kisgyerek fog focizni. Minden jó irányba halad, csak nem szabad elengedni ezt az irányt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik