NB I

„Lovrencsics lehet az elmúlt évek legnagyobb Fradi-igazolása”

Telek András értékelte a Ferencváros magyar válogatott játékosainak Eb-teljesítményét.

Bár az Európa-bajnokság döntője még hátravan, számunkra már – részben – véget ért a torna, amikor a magyar válogatott kiesett Belgium ellen a nyolcaddöntőben. Többször is szó esett már arról, hogy a nemzeti csapat egésze remek teljesítményt nyújtott, külön is téma volt Király, Guzmics, Dzsudzsák – ugyanakkor a válogatott magját a Ferencváros labdarúgói adták. A Rangadó.hu ezért Telek Andrást, a Fradi és a magyar válogatott egykori játékosát kérte meg arra, hogy értékelje a zöld-fehér játékosok Eb-teljesítményét:

– A fradisták és az egész válogatott is remekül teljesített a tornán. Gera Zolit külön ki kell emelnem, topformában futballozott az Eb-n, egészen hihetetlen, hogy harminchét évesen jó pár fizikai mutatóban az élbolyban végzett nem csak a csapatot, hanem az egész mezőnyt tekintve. Nagy Ádám is ihletett formában játszott, ráadásul a mindig stabil védekezése mellett támadójátékban is megmutatta, hogy mire képes. Pintér Ádám és Böde Dani nem játszott sokat, de mindketten remekül teljesítették a feladatukat, és Danin az is látszott, hogy jó erőben van, ami nála nagyon fontos. Dibusz Dénes nem jutott lehetőséghez, de biztos vagyok benne, hogy számára így is hatalmas élmény volt ez az egész.

S időközben a Fradi megszerezte a Lech Poznantól távozó Lovrencsics Gergő játékjogát is.

– Lovrencsics? Igaz, már ő is Fradi játékos! Sajnáltam az Eb-eleji sérülését, így ő csak később tudott beszállni, de a belgák ellen a csapat egyik legjobbja volt. Nagyon tehetséges szélső, ráadásul évek óta jó formában, folyamatosan játszik, a Ferencváros egyik legnagyobb igazolása lehet az utóbbi éveket tekintve – értékelt Telek András.

Olvasói sztorik