NB I

Egervári emailben közölte felmondását a DVTK-val

A távozó edzőről is beszélt Benczés Miklós sportigazgató.

Egervári Sándor távozása derült égből villámcsapásként érte a Diósgyőri VTK vezetőségét. A klubnak pár nap alatt kellett új vezetőedzőt találnia a leköszönő tréner helyére, hiszen javában tart a felkészülési időszak, jövő héten pedig már indul is a bajnokság. Benczés Miklós a kialakult helyzetről, illetve Horváth Ferenc kinevezéséről adott interjút az amigeleken.hu portálnak.

– Verbális előjele nem volt Egervári Sándor távozásának, nonverbális viszont igen. Aki a labdarúgásban dolgozik, az egy-egy jelből sok mindenre tud következtetni, persze rosszul is. Ez esetben viszont ültek a megérzéseim – mondta Benczés Miklós.

Azonban jelezte, szó sincs haragról a távozás miatt.

– Nem, egyáltalán nincs bennem tüske a távozás miatt. Nem volt szerencsés így a felkészülés közben, de azt, hogy végül szerencsés lesz-e vagy sem, azt az élet majd megmondja. Inkább váratlan eseménynek mondanám, de nekünk nem szabad meglepődnünk. Nekünk reagálni kell mindenre ésszerűen, gyorsan, céltudatosan. Erre kell felkészülni, és ehhez az kell, hogy a DVTK egy rendszerként működjön, és ha egy rendszer jól működik, bármely személyt – abban a pillanatban, hogy történt egy váratlan esemény, lemond valaki, vagy nyugdíjba megy – pótolni kell, az utódot önmagából termelje ki a rendszer, ha ez nem megy, akkor a lehető leggyorsabban meg kell találni a megoldást – mondta Benczés Miklós, hozzátéve, Egervári emailben közölte döntését a vezetőséggel. A teljes interjúból kiderül, valóban az átigazolások miatt nem működött a kémia a szakvezető és a vezetőség között.

Olvasói sztorik