NB I bajnokok ligája

Az UEFA egyik vezetője elnézést kért Orosztól

Telefonon beszélték meg a félreértéseket a BL-selejtezőt illetően.

A Ferencváros új ellenfelet kapott a BL-selejtezőben, miután a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kizárta a Skënderbeu együttesét a sorozatból. A korábbi hírekkel ellentétben pedig nem jutott egyből tovább a következő körbe a Fradi, hanem az albán bajnokság második helyezettjével, a Partizani gárdájával kell megharcolnia a továbbjutásért. Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál korábban a fradi.hu-nak az alábbiakat nyilatkozta:

– A Skenderbeut már a sorsolásnál, a kivetítőn megjelölték egy csillaggal. Pontosan azért, mert kétséges volt, hogy kap-e játéklehetőséget. A sorsolást Michael Heselschwerdt, az UEFA klubversenyekért felelős vezetője (UEFA Head of Club Competitions) végezte. Miután vége lett az eseménynek, Kubatov Gábor elnök úrral odamentünk hozzá a pulpitushoz, és megkérdeztük, hogy ebben a helyzetben mire számíthatunk. Arról tájékoztatott minket, hogy mivel megtörtént a sorsolás, ezért, ha ki is zárják a Skenderbeut, másik ellenfelet nem fogunk kapni. Abban az esetben, ha a Skenderbeut eltiltják, akkor játék nélkül jutunk a harmadik fordulóba. Ez egy személyes beszélgetés volt. Tehát nem valaki hallott valamit, ami alapján ezt gondoltuk, hanem közvetlenül kaptuk az információt. Mi ebben a hitben voltunk egészen addig, amíg meg nem kaptuk róla az emailt, hogy mégis játszanunk kell.

Oroszt a pénteki napon a Sportvilág is megszólaltatta, aki elmondta, hogy az esetet telefonon megbeszélték az UEFA felelős vezetőjével.

– Pont az imént hívott fel telefonon Michael Heselschwerdt, és azt mondta, ő nincs abban a pozícióban, hogy ott azonnali döntést hozzon és konfirmáljon dolgokat. Azt válaszoltam, hogy akkor többen is félreérthettük ezt, mert ez bizony így hangzott el. Elnézést kért azért, hogy ha ez félrevezető volt, úgyhogy szerintem ezen az egészen túl vagyunk – idézte Oroszt az ulloi129.hu.

Olvasói sztorik