NB I

Kupagyőzelemmel kezdett a Ferencváros

Nagy Ádám nem lépett pályára a Masped-kupában. A zöld-fehérek büntetőkkel győzték le a belgákat.

Masped-kupa

FTC–Standard Liége (belga) 0-0 – tizenegyesekkel: 6-5
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Hüsing, Ramírez – Leandro, Pintér – Sesták, Gera, Lovrencsics – Böde. Játszottak még: Busai, Djuricin, Gyömbér, Csukics, Radó, Haris, Csernik.

Patinás klub volt a Ferencváros ellenfele, szerda délután a belga kupagyőztes Standard Liége játékosaival csapott össze a Groupama Arénában a zöld-fehér együttes a Masped-kupáért. Thomas Doll kezdőcsapatában az Eb-t megjárt magyar hősök (Böde Dániel, Gera Zoltán, Dibusz Dénes, ill. a friss igazolás Lovrencsics Gergő) és a Copa Americán szereplő Ramírez is helyet kapott. Nagy Ádám nem volt a kezdők között.

A mérkőzés első félidejében nem diktáltak túl nagy iramot a csapatok, az első komolyabb helyzetig a 23. percig kellett várni, ám ekkor Dibusz nagy bravúrral menteni tudott. A belga lehetőségre rögtön jött a hazaiak válasza: a 26. percben Gera előbb fejjel, majd lábbal próbálkozott, de a vendégek védője a gólvonalról menteni tudott. A félidő hajrájához közeledve Böde remek passza után Ramírez ugorhatott ki a bal oldalon, az ecuadori játékos egymaga vezette rá a labdát a kapusra, akinek eszén már nem tudott túljárni.

A szünetben a hazaiaknál Busai, Djuricin, Gyömbér, Csukics és Radó András is beszállt a játékba. Az 56. percben megtörhette volna a gólcsendet a Ferencváros: egy pontrúgás után kisebb kavarodás alakult ki a belga kapu előtt, Gyömbér pedig fél méterről tévesztett cél. Thomas Doll a hajrában fiataloknak is lehetőséget adott, beállt Haris és Csernik is, ám gólt egyik fél sem talált, így következtek a büntetőrúgások.

Az első öt sorozatban a Ferencvárostól Busai, Djuricin, Radó, Gyömbér és Csukics sem hibázott, de eközben a belga játékosok is kivétel nélkül túljártak Dibusz Dénes eszén. A hatodik körben Ramírez értékesítette magabiztosan büntetőjét, míg a Francois tizenegyesét Dibusz hárította, így a Ferencváros nyerte a Masped-kupát.

Olvasói sztorik