NB I

Hivatalos: a válogatottól hozott stábtagot a Videoton

Késedi Gábor Bernd Storck és Dárdai Pál egyik legfőbb segítője volt.

A válogatott stábjától „igazolt” a Videoton FC – jelentette be a klub honlapja. Késedi Gábor eddig videoelemzőként dolgozott az Európa-bajnokságon pazarul szereplő nemzeti tizenegy mellett, hétfőtől Henning Berg munkáját segíti majd ugyanilyen minőségben.

Az A-licenes szakember az alábbiakat mondta a vidi.hu-nak:

– Szeretném mindkét félnek megköszönni a lehetőséget – az MLSZ-nek és a szövetségi kapitánynak azt, hogy a válogatott mellett dolgozhattam az elmúlt időszakban, a Videoton FC-nek pedig azt, hogy olyan jövőképet vázoltak fel számomra, amelynek örömmel leszek részese. Kicsit hiányzott már a klubfutball, az, hogy mindennapi kapcsolatban legyek a stáb többi tagjával és a játékosokkal is. Úgy gondolom, hogy a Vidinél minden adott ahhoz, hogy szakmailag megújuljak és tovább is fejlődjek. A csütörtöki mérkőzésen nagyon tetszett a játékosok hozzáállása, látható volt, hogy Henning Berg mit szeretne és hiszem, hogy ennek hosszú távon is meg lesz az eredménye. A klub profizmusa és a stáb szakmaisága miatt úgy gondolom, hogy reális esély van arra, hogy a kitűzött jelentős célokat elérje majd a csapat a szezon során.

Szintén megszólalt a sportigazgató, Kovács Zoltán is.

– Már többször is elmondtam, hogy folyamatosan keressük a fejlődési lehetőségeket, amelyek biztosítják azt hogy egy magasabb szintre lépjünk. Balogh Tamás remekül dolgozott videóelemzőként az elmúlt fél évben, de szükségünk van arra, hogy folytassa a játékosmegfigyelői munkáját, viszont úgy gondolom, hogy a klub céljaihoz tökéletesen illeszkedik Késedi Gábor személye, aki válogatott szinten bizonyított Dárdai Pál és Bernd Storck stábjában is. A mai modern futballban nélkülözhetetlenné vált a videóelemző szerepe, nagyon fontos pozícióról van szó, ő pedig ebben a szerepkörben a legelismertebb hazai szakember, így örülök, hogy olyan víziót tudtunk számára megmutatni, amely elnyerte a tetszését és csatlakozott hozzánk. Ez is azt bizonyítja, hogy erős, ambiciózus klub a Vidi – fogalmazott a korábbi újpesti támadó.

A címlapkép a vidi.hu-ról származik.