NB I

Bejelentették: Lovrencsics a Fradiba igazolt

A Pápa után a Ferencváros a második magyar NB I-es klubja.

Ahogy korábban már többször (legutóbb ma délben) megírtuk: Lovrencsics Gergő a Ferencváros csapatában folytatja pályafutását. Ezt hivatalosan a Fradi TV kedd esti adásában jelentették be.

A 27 éves játékos Szolnokon született, labdarúgóként Gödöllőn nevelkedett, profi pályafutását pedig a Budafoki LC csapatában kezdte 2006-ban. Abban a szezonban 22 meccsen 4 gólt szerzett, a dél-budaiak pedig kiestek a másodosztályból.

A Pécsi MFC-hez 2008 telén igazolt, tavasszal máris Ligakupa-döntőt játszhatott. A következő váltásra 2011 nyarán került sor, akkor a Lombard Pápa együtteséhez került, de előbb még a PMFC-vel megnyerte a másodosztály Nyugati-csoportját.

Újabb egy esztendő múlva jött a nagy áttörés: 2012 júniusában 100 ezer euróért egy évre kölcsönvette a Lech Poznan, a szerződése egyéves hosszabbítási opciót is tartalmazott.

Első lengyel idénye remekül sikerült, 2013 júniusában a győri, Kuvait elleni felkészülési meccsen bemutatkozott a válogatottban is. Nyáron a Lech végleg megszerezte a pápaiaktól, és a kiváló formája megmaradt, klubcsapatában ő lett ugyanis az őszi szezon legjobbja. Közben egyre-másra láttak napvilágot az újabb átigazolásáról szóló sajtóhírek, ugyanis állítólag több nyugat-európai országból figyelték.

A váltásból azonban nem lett semmi, pedig egy ideig reálisnak tűnt, hogy a Bundesligába kerül. A következő idényben egyre többször nehezítette a dolgát sérülés, csapata bajnok lett, neki viszont térdműtétre volt szüksége, de a combjával és a vállával is voltak gondok. A legutóbbi szezonban már nem számított folyamatosan alapembernek, néhány hír ebben az időszakban is napvilágot látott a vele kapcsolatos külföldi érdeklődőkről, de április 20-án már megírtuk, hogy hazatér a Fradiba.

Az FTC végül ingyen szerezte meg, mert közös megegyezéssel nem hosszabbított szerződést Lengyelországban.

A válogatottban eddig 14 meccsen kapott szerepet, ott volt a pályán a norvégok elleni pótselejtező mindkét felvonásán, a németországi felkészülési találkozón, az Európa-bajnokságon pedig Portugália és Belgium ellen.

Emlékezetes gólpasszt adott 2014. november 14-én Gera Zoltánnak a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőn (1-0), a görögök otthonában (3-4) pedig ő maga is betalált.

Olvasói sztorik