NB I

Lazovics: a magyar foci az elmúlt években látványosan javult

A Videoton új csatára lőtte a szerb válogatott történelmének első gólját.

Hosszabb interjút készített Danko Lazoviccsal a Videoton FC hivatalos honlapja, a vidi.hu. A 33 éves játékos múltjáról és céljairól is beszélt.

– Mivel vannak magyar barátaim, természetesen velük sokat beszélgettem a klubról, amikor felmerült annak a lehetősége, hogy Székesfehérvárra igazoljak. Mindannyian csak pozitív dolgokat meséltek, ez pedig nagymértékben megkönnyítette a döntésemet – mondta Lazovics. – Tisztában vagyok azzal is, hogy a magyar foci az elmúlt években látványosan elkezdett javulni, ennek egyik eredményét épp a napokban láthattuk a franciaországi Eb-n. Fontos volt számomra, hogy olyan klubhoz igazoljak, amelynek komoly céljai vannak.

Az interjúban felidézték a Videoton és a Partizan – Lazovics nevelőklubja – 1984-es csatáját, amikor a fehérváriak 5-0-s hazai győzelmüket követően Belgrádban 2-0-ra kaptak ki, így tovább folytatták legendás menetelésüket az UEFA Kupában.

A párharc idején Lazovics ugyan még csak másfél éves volt, de a menetelésről és a kiütésről elmondása szerint eddig is tudott.

A sok helyen megfordult légiós két magyarral is együtt játszott pályafutása során.

– Dzsudzsák Balázzsal Eindhovenben, Huszti Szabival pedig a Zenitben játszottunk együtt. Mindketten kiváló futballisták és remek emberek. A mai napig barátaimnak tudhatom őket, amire büszke vagyok – mondta erről Lazovics, aki egy különleges rekordot is magáénak mondhat.

– Nagyon büszke vagyok rá, hogy az én nevemhez fűződik a szerb válogatott első gólja. 2006 nyarán Csehország ellen játszottunk egy barátságos meccset, és bár a csehek korán vezetést szereztek, végül 3-1-re sikerült nyernünk, az első szerb gólt pedig én szereztem. Ma már én is mosolygok azon, hogy három ország válogatottjának voltam tagja pályafutásom során. Először volt Jugoszlávia, majd következett Szerbia és Montenegró, végül pedig Szerbia – nyilatkozta erről a korábbi PSV-támadó.

A címlapkép a vidi.hu-ról származik.

Olvasói sztorik