NB I

Évenként egy-egy Nagy Ádám, ez a cél a Fradinál

Lisztes Krisztiánt köszöntötte a klub.

Negyvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte a Ferencváros korábbi klasszisát, jelenlegi edzőjét, Lisztes Krisztiánt. A komoly németországi játékosmúlttal rendelkező szakember a dicső múlt mellett a Fradi jövőjéről, a felnőtt csapat ajtajában kopogtató fiatalokról is beszélt a klub honlapján.

A kérdés arról szólt, reális cél-e, hogy évenként kikerüljön az FTC utánpótlásához egy-egy Nagy Ádámhoz hasonlóan kiemelkedő tehetség.

– Ez a célunk. Persze garantálni nem lehet, hogy minden évben lesz egy ilyen labdarúgó. De az utánpótlás sikerét mindenképp ez adja. Van két-három egészen kiemelkedő labdarúgó, akinek ha a fejlődése töretlen marad, akkor befuthatja azt az utat, amit Ádám is. De ott van például a fiatal kapus Varga Ádám is, ami már féléve a felnőttek között készül. Vagy Lakatos István, Nyéki Márk, Csernik Kornél. Nagyon jó, hogy Thomasék megadják ezeknek a fiataloknak az esélyt. Persze Theóval hallgatnak is egymásra, de emellett sokat „veszekednek” is arról, hogy ki elég jó játékos ahhoz, hogy megkapja az esélyt. A fiataloknak pedig óriási élmény Gera Zolival vagy Hajnal Tomival edzeni. Éppen tőlük lehet ellesni olyan mozdulatokat, amiket én például Balakovtól lestem el. Ezeket pedig az ember mindig be akarja építeni a saját játékába – mondta Lisztes Krisztián.

A teljes interjú itt olvasható.

Olvasói sztorik