NB I

MTK-támadóval erősít Pintér csapata

Marek Strestík Mezőkövesden folytatja.

A jövőben az OTP Bank Ligába visszakerült Mezőkövesd Zsóry FC foglalkoztatja a középpályás Marek Strestíket – számolt be a játékostól elköszönő MTK Budapest honlapja.

Strestík a 2015–2016-os bajnokságban, a tavaly július 18-án lejátszott MTK Budapest – Puskás Akadémia (1-0) találkozón mutatkozott be a fővárosi együttesben, ahol sárga lapot kapott, majd a 67. percben lecserélték. A következő meccsen megszerezte első találatát a csapat színeiben, a 2015. július 25-én lejátszott Bp. Honvéd – MTK Budapest (2-1) összecsapáson.

A szezonban összesen 22 alkalommal lépett pályára az NB I-ben, egyszer pedig – a III. ker TVE ellen – az NB III-ban is játszott, ahol szintén betalált.

Az MTK Budapest színeiben az első osztályban hat találatot jegyez, igaz ebből az egyiket – a Paks elleni idegenbeli meccsen – csapata saját kapujába továbbította. Összesen négy sárga lapot gyűjtött be a szezon során, kiállítva nem volt. 1521 játékpercet töltött a pályán, húsz alkalommal volt kezdő, 19-szer le-, kétszer pedig becserélték.

Olvasói sztorik