NB I

Fiolát még nem kereste a Fradi és másik klub sem

A sérüléséből gyógyuló válogatott hátvéd nem tudja, hol folytatja; bízik benne, hogy a válogatottban nyújtott teljesítménye később külföldi szerződést is érhet.

Kettős részleges szalagszakadás, ez volt a diagnózis a magyar válogatott jobbhátvédjénél, Fiola Attilánál az Ausztria elleni Európa-bajnoki csoportmeccs után. A Puskás Akadémia játékosa sántikálva is visszament a hajrában a pályára, de utána véget ért számára a torna.

Fiola a Videoton – Zaria Balti Európa Liga-selejtezőt a VIP-páholyból nézte végig Felcsúton, a meccs előtt őt is köszöntötték a fehérvári klub nevében a franciaországi szereplés miatt. A találkozó után a még mindig kötéssel a lábán sántikáló játékos a kontinenstornáról és saját jövőjéről is beszélt a Rangadónak.

– Továbbra is kezelésekre járok, két helyen szakadt el a szalagom, Ausztria ellen még visszamentem és szerettem volna játszani a további meccseken is, de sajnos nem lehetett. Szerencsére a csapat nélkülem is megoldotta a feladatot, továbbjutott a csoportból. Aztán megkaptuk a világ egyik legerősebb csapatát, Belgiumot, de úgy érzem, semmi szégyenkezni valónk nincs, összességében nagyszerűen helytállt a csapat – mondta a válogatottról Fiola, aki alapember lett Bernd Storck csapatában, így az ő kiesése jelentette a legkomolyabb szakmai problémát a tornán a szövetségi kapitánynak.

– Sose tudjuk már meg, mi lett volna, ha a portugálok vagy a belgák ellen én is játszhatok, a szakmai stáb végül talált megoldást a dologra. Nem gondolom magamat pótolhatatlannak. Mindig azért dolgoztam, hogy egyszer válogatott futballista legyek, sokat tettem azért, hogy idáig eljussak. Annak idején bekerültem, most pedig szeretnék benn maradni a válogatottban, mindent megteszek, hogy sokáig játszhassak még a gyógyulásom után a nemzeti csapatban – fogalmazott a játékos.

Izgalmas kérdés a jövő, hiszen Fiola is azok közé tartozik, akik felkelthették a menedzserek, a klubok figyelmét, ám egyelőre a felépüléssel kell foglalkoznia – hogy nem sokáig marad a másodosztályba kiesett felcsútiaknál, az mindenesetre elég valószínű. De konkrétumok még nincsenek.

– Még nem tudom, meddig tart a felépülésem, sok múlik azon, hogyan regenerálódik a lábam. Most vagyok „két hetes”, szerintem még maximum három, de inkább abban bízom, hogy két hét múlva teljes értékű munkát tudok végezni. Fogalmam sincs, hol folytatom. Egyelőre a Puskás Akadémiához köt a szerződésem, a jövő eldönti, hogyan alakul a sorsom. Természetesen szívesen mennék külföldre, ebben talán segíthet az az egy meccs az Eb-n, de bízom benne, hogy nem csak az. Előtte játszottam már tizenöt mérkőzést a válogatottban, láthattak azokon is. Kiderül, mire elég a teljesítményem – mondta a jövővel kapcsolatban Fiola Attila.

Megkértük, kommentálja az őt a Ferencvárossal szóba hozó híreket is. A zöld-fehéreknél állítólag Lovrencsics Gergő mellett más válogatott játékosok leigazolását is tervezik, és a találgatások szerint Fiola Attila lehet az egyik kiszemelt. De nem tudta megerősíteni a találgatásokat:

– Semmiről nem hallottam, én is csak az újságokban olvastam, hogy állítólag érdeklődnek irántam. Személyesen senki sem keresett, egyelőre nem is szeretnék foglalkozni a találgatásokkal, majd ha megkeresnek, visszatérünk a dologra – tette hozzá a válogatott játékos.

Olvasói sztorik