NB I

Legyőzte a Honvéd a Pintér-csapatot

Élvonalbeli csapatok játszottak edzőmeccset Mezőkövesden.
Felkészülési mérkőzés
Mezőkövesd Zsóry FC – Bp. Honvéd 1-2 (1-1)
Mezőkövesd, játékvezető: Karakó
Mezőkövesd: Dombó (Ribánszki, 57.) – Vági (Orosz, a szünetben), Szeles (Grúz, a szünetben), Devecseri (Polényi, a szünetben), Fótyik (Gohér, a szünetben) – Hegedűs (Heffler, 57.), Tóth B. (Molnár, a szünetben), Bacelic-Grgic, Nicorec (Frőhlich, a szünetben) – Strestik (Baracskai, a szünetben), Sós (Pauljevics, a szünetben). Vezetőedző: Pintér Attila
Honvéd: Horváth (Gróf, a szünetben) – King (Botka, a szünetben), Lovrics (Palmes, 71.), Bobál D. (Márton, 61.), Hajdu – Gazdag (Göblyös, 61.), Kamber (Hidi, a szünetben), Nagy G. (Vasziljevics, a szünetben) – Koszta (Lőrinczy, 61.), Eppel (Bobál G., 56.), Holender (Vernes, a szünetben). Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerzők: Sós (39.), illetve Koszta (21.), Bobál G. (90.)

Az élvonal újonca, a Mezőkövesd a Bp. Honvédot fogadta edzőmeccsen szerda délután.

Nem hozott sok helyzetet az első félidő, két gólt viszont igen. Negyedórányi játék után Lovrics fejese még fölé szállt, majd a 21. percben Nagy Gergő lőtt kapufát, a kipattanót a vendégek gyűjtötték be, majd adták be középre, ahol Koszta a leshatárról fejelt a hálóba. A játékrész hajrájában Vági adott középre jobb oldalról, s bár Sósnak vissza kellett fordulnia a labdáért, végül kapura tudott fordulni, s ki is lőtte a bal sarkot. A félidő krónikájához tartozik több kemény ütközés és belépő is, felkészülési mérkőzéshez képest kevéssé kímélték egymást a felek – írja a Mezőkövesd honlapja.

A második félidőben több támadást is vezettek a hazaiak, sőt, volt egy meg nem adott góljuk is, a játékvezetők szerint előzőleg kikanyarodott a labda. A hosszabbításban ismét szerepet kapott a kapufa, a vendégek találták el a felsőlécet, a kipattanót pedig Bobál Gergely értékesítette.

– Voltak jó periódusai a mérkőzésnek, jó volt az iram is. Meg is nyerhettük volna a találkozót, megvoltak ehhez a lehetőségeink. Az volt a fő szempont, hogy megtaláljuk ebben a pár hétben azokat, akik ki tudják vívni a bennmaradást – mondta a lefújás után Pintér Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője.

Olvasói sztorik