NB I

Döntetlennel folytatta a Haladás

Ukrán csapat ellen játszott edzőmeccset a Mészöly-csapat.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Sztal Dnyiprodzerzsinszk (ukrán) 1-1 (1-0)
Ausztria
Haladás: 1. félidő: Rózsa – Angyal, S. Wils, Hegedűs, Bosnjak – Szellák, Iszlai, Tóth Martin, Calvente, Halmosi – Williams. 2. félidő: Rózsa (Lévay, 64.) – Kovács L., Jagodics, Jancsó, Th. Wils – Overgoor, Németh M. – Rácz, Szőke, Tihanyi – Gaál. Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Williams (20.), illetve Bendeul (81.)

Az NB II-től búcsúzó Dunaújvárosból érkezett próbajátékos a Haladáshoz, a 19 éves középpályás, Szellák Soma, aki a mögöttünk hagyott szezonban 18 bajnokin 15-ször volt kezdő, egy gólt lőtt – számolt be a haladasfc.nyugat.hu a szombathelyiek ausztriai edzőmeccséről.

Alacsony színvonalú első félidőt láthatott a hatvanfőnyi közönség az ukrán Sztal Dnyiprodzerzsinszk ellen. A huszadik percben Halmosi kapott egy remek keresztlabdát, centerezését követően pedig Williams hat méterről laposan lőtt a kapuba (1-0). A harminckettedik percben eltolódott a Haladás-védekezés, és egy balról középre tett labdát Voronyin tizenhét méterről lőtt kapura, Rózsa nagy bravúrral tolta ki a léc alól. A negyvenharmadik percben még egy szép jelenetnek tapsolhatott a publikum: Calvente pörgette fel saját magának a labdát a tizenhatos jobb sarkánál, jobb külsővel a hosszú sarkot célozta meg, de az ukrán kapus hárítani tudott.

Finoman fogalmazva is eseménytelenül zajlott a második félidő. A nyolcvanegyedik percben kiegyenlítettek az ukránok: zavartalanul hozhatták fel a labdát a középpályán, és egy beadást követően Bendeul csúsztatott a kapu hosszú oldalába (1-1).

Szombaton következik a Király Kupa, ezt követően dönt a szakmai stáb arról, hogy a fiatalok közül ki lesz a Haladás NB I-es keretében.

Olvasói sztorik