NB I

Olasz válogatott középpályással is szembe kell néznie a Lokinak

Az olasz bajnok Damiano Tommasi legutóbb 2003-ban játszott a Squadra Azzurában.

Csütörtökön 20:30-tól játszik a La Fioritával a Debrecen az Európa Liga csoportkörének első fordulójának odavágóján. A san marinói együttes korábbi olasz válogatott középpályást is felvonultathat: Damiano Tommasi 1998 és 2003 között 25 alkalommal ölthette magára a címeres mezt és megfordult többek között a Roma, valamint a Levante együttesében is. Jelenleg 42 éves az U21-es válogatottal Eb-győztes játékos, aki a Farkasok legutóbbi, 2000-2001-es bajnoki címének is részese volt.

A mérkőzés kapcsán Kondás Elemér és Holman Dávid is beszélt a dvsc.hu-nak.

– Próbálják játszani a futballt, az olasz csapatokra jellemző taktikát alkalmaznak, vagyis szervetten védekeznek, és abból próbálnak kontrákat indítani, ezért mindig résen kell lennünk. Döntő lesz, hogy labdaszerzés után milyen gyorsan tudunk a kapujuk elé érni. Ebből a párharcból mindenképpen szeretnénk továbbjutni, addig nem foglalkozunk a következő ellenféllel. Bízom abban, hogy kellően frissek leszünk, és jó teljesítményt tudunk nyújtani – mondta Kondás, aki azt is elárulta, hogy Takács Tamás és dr. Horváth Zsolt egyelőre nem áll a csapat rendelkezésére.

– Kedden nézzük meg az SP La Fiorita tavalyi, Vaduz elleni Európa-liga-selejtező mérkőzését, ez alapján már jobban látjuk, milyen csapattal nézünk majd szembe. A felkészülés során elsősorban a saját játékunkra koncentráltunk, azt próbáltuk tökéletesíteni, erről szólt az elmúlt pár hét, de azért nem árt képben lenni, hogy milyen csapattal kerültünk össze. Még nem foglalkozunk azzal, hogy a következő körben egy fehérorosz ellenféllel találkoznánk, most csak a san marinóiak elleni párharca koncentrálunk. Többször játszottam már a nemzetközi kupában, nyilván ez mindig pluszt jelent egy labdarúgónak, de a későbbi körökben tapasztalhatnánk meg igazán, hogy milyen magasabb szinten, nagy csapatok ellen futballozni. Mindent meg kell tenni a siker érdekében, mert természetesen szeretnénk minél tovább jutni. A csütörtöki, MFK Ruzomberok elleni edzőmeccsen kicsit fáradtan mozogtunk, kemény munka volt mögöttünk, de már frissebbek vagyunk, és egyébként is, egy tétmeccs mindig más. Várjuk már a találkozót, győzni megyünk San Marinóba – ezt már Holman Dávid, a Debreceni VSC támadója nyilatkozta.

Olvasói sztorik