NB I

Nagy Ádám visszautasította a Chelsea ajánlatát

A Rapid sportigazgatója szerint Nagy döntésében fontos szerepet játszhat Bécs közelsége is.

Nagy Ádám Európa-bajnokságon nyújtott fantasztikus teljesítménye még magasabb szintre emelte az érte folytatott átigazolási versenyt. A Benfica, a Rapid Wien és a Marseille is óriási versenyt fut a Ferencváros tehetségéért. A kurier.at azonban egy nagyon érdekes interjút jelentetett meg a bécsi zöldek sportigazgatójával, Andreas Müllerrel.

– Nagy Ádám Rapidhoz való igazolása őrületesen nagy dolog lenne, egy ilyen játékosért azonban ki kell várjunk. A következő napokban hozhatja meg a döntését, mi mindent megpróbáltunk. Beszéltünk vele, a menedzserével, és tárgyaltunk a Ferencvárossal is. Elmentem Gelsenkirchenbe, és beszéltem a német szövetségi kapitányával, Bernd Storckkal is. Minden követ megmozgattunk, de a játékos az Eb előtt nem akart váltani, és ezt el kell fogadnunk. A Chelsea-nek is ezért mondott nemet, mindenesetre a mi ajánlatunk nagyon érdekelte őt – mondta a sportigazgató.

A Rapid már január óta tisztában van vele, hogy pótolniuk kell a Werder Bremenhez távozó középpályást, Thanos Petsost, ám azért nem igazoltak azóta új játékost, mert mindenképpen Nagyot szeretnék helyére. Az Európa-bajnokságon pedig megmutatta a magyar játékos, hogy a legmagasabb szinten is megállja a helyét, ez pedig felkeltette a sokkal nagyobb csapatok – Hamburg, Benfica, Marseille – figyelmét is.

– Pénzügyileg nem tudjuk felvenni ezen csapatok ajánlataival a versenyt, de Nagy egy átmeneti lépcsőfokról is beszélt, amihez a Rapid ideális megoldás lenne. A barátnője Budapesten tanul, így talán Bécs közelsége fontos lehet – fejezte be Andres Müller sportigazgató.

Olvasói sztorik